Alabai
Sammenlikne med:   

Alabai


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Alabai:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Sentralasiatiske Shepherd, Sentralasiatiske Ovcharka eller Tyrkmensk Alabai
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 42-70kg
Tispe: 42-70kg
HØYDE: Hann: Fra 65cm
Tispe: Fra 60cm
FARGE(R): Alle men ikke lever eller blå
PELS: Grov med underull
PELSSTELL: Endel
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Alabai
 

The Alabai (også kjent som den sentralasiatiske saue-hunden, Credneasiatskaya Ovcharka, Sentral-Asia Ovcharka, Sentral-Asia Shepherd hund, turkmensk Alabai, Alabay, den Wolfhound, Volkodav) tilhører en av de eldste hunderasene.

Sentralasiatiske Ovcharkas har en veldig unik karakter. De har en karisma som andre hundetyper ikke har. De er veldig rolige, men uredd. De er uavhengige og er vennlige med familiemedlemmene, men bør være under tilsyn rundt barn. De har temperament  og ønsker å være en leder.,Personer som  som liker å jogge eller gå  lange spaserturer er en perfekt eieren for alabai hundene. Hundene kan se late ut og slitne ut sliten, men spretter opp på sekundet for å legge ut på langtur. Alabai hundene er veldig aktive og ønsker til enhver tid å bli leder.
Du må umiddelbart begynne å sosialisere valpen når du kommer hjem, lære den  grunnleggende lydighet. Den vokter sine familier og hjem, dette er så innavlet at det går på instinkt.
Hvis du aldri har eid en hund før, bør du sannsynligvis ikke gå for denne rasen. De kan være ganske krevende, ikke i form av energi, men i form av ren størrelse og makt. Hvis den ikke får  tilstrekkelig opplæring og behandles på riktig måte, kan de utvikle aggressive og voldelige tendenser og sette folk i fare.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!