Bluetick Coonhund
Sammenlikne med:   

Bluetick Coonhund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bluetick Coonhund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Hound
Most hounds share the common ancestral trait of being used for hunting. Some use acute scenting powers to follow a trail. Others demonstrate a phenomenal gift of stamina as they relentlessly run down quarry. Beyond this, however, generalizations about hounds are hard to come by, since the Group encompasses quite a diverse lot. There are Pharaoh Hounds, Norwegian Elkhounds, Afghans and Beagles, among others. Some hounds share the distinct ability to produce a unique sound known as baying. You'd best sample this sound before you decide to get a hound of your own to be sure it's your cup of tea.
ANDRE NAVN: Bluetick Coonhound
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 20-36kg
Tispe: 18-34kg
HØYDE: Hann: 53-69cm
Tispe: 51-67cm
FARGE(R): Tricolor. Flekkete blåskimmer/-flekkete
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glatt og blank. Kort og tett. Kjennes ru å ta på.
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Bluetick Coonhund
 

Bluetick Coonhound er en fortreffelig jakthund. Hovedsakelig som sporhund.

Hvem kan motstå denne flotte hunden her med de vakre øynenen. De er lekne, ser morsomme og klumsete ut men ikke la deg lure av utseende, de er absollutt ikke klumsete.
De kommer ifra Louisiana i USA. De hadde enten blå eller rødmelert pels. Jegerne likte den blå for deres evne til å følge spor og utholdenhet. De fikk navnet "bluetick" til ære for utseendet sitt. I dag er denne en egen rasen.
"Coon" spiller på rasens evne til å spore opp "racoons", vaskebjørner.
Blueticken følger kalde spor som betyr at de kan følge eldre spor som har blitt svakere. Når de værer byttet, har de en tendens til å ule. Hver hund har et unikt ul slik at jegeren kjenner igjen hunden sin på avstand.
Den karaktiseres av sin blå pels, jo tettere de blå feltene er, dess mer verdifull er hunden. De har lange tynne ører som når helt frem til snutetippen.
De kan bo overalt, men foretrekker store inngjerdete områder. Den korte pelsen krever lite stell. De er smarte og enkle å trene, men blir lett distraherte av lukter. De er energiske, bestemte brukshunder som trenger en aktiv familie, der kan de bli et fint familiemedlem.

 

Pelsen er mørk blå med en tett marmorert kropp. Ulike former svarte flekker på ryggen, ørene og på sidene. Pelsen er tricolor med en unik flekkete blått uteende. Blåfargen består faktisk av svartfarget hår på hvit pelsbakgrunn som skaper en skyggeeffekt med blåskjær.

Bluetick Coonhund er en intelligent hund som er svært bundet til familien sin, noe som gjør den til en god følgesvenn. Den fungerer godt innendørs og passer på familien og hjemmet sitt.

Hunden krever en konskvent leder og kan forsøke å ta over lederrollen dersom ikke eieren tar kontrollen. Eieren må være en fast, trygg og konsekvent leder for å få det beste ut av hunden. Tidilig sosialisering er viktig for å unngå at de blir reserverte ovenfor fremmede.

Bluetick er en lidenskapelig jeger, og bør ikke være i hjem hvor man har andre kanin-liknende kjæledyr. Hunden er svært våken, oppmerksom og i stand til å arbeide i vanskelig terreng i dårlig vær.

Hunden bør ikke slippes løs på tur da de kan ta av etter en spennende duft.

Hver hund har en unik "stemme" som eierene gjerne kan kjenne igjen. Blueticken har ikke et anminnelig bjeff, men heller et høyt rop, som nesten høres ut som et kort hyl.

Blueticks er nysgjerrige og har en tendens til å følge sin egen nese. Hvis de plukker opp en interessant duft, kan de vandre ut og ikke engang høre eller bry seg om at du kaller dem tilbake, ettersom de er for opptatt til å finne målet i den andre enden av duftsporet. Vær derfor varsom med å slippe de løs og forviss deg om at dere er på et trygt område.

Bluetick'en har et ekstremt godt syn og kan derfor jobbe om natten også.

Hunden egner seg ikke i en liten leilighet, siden de er relativt inaktive innendørs. De trives best i en stor inngjerdet hage.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!