Amerikansk staghund
Sammenlikne med:   

Amerikansk staghund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Amerikansk staghund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: American staghound
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-45kg
Tispe: 30-45kg
HØYDE: Hann: 70-85 cm
Tispe: 60-75cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Kort
PELS: Stri
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Amerikansk staghund
 

Amerikansk staghound aksepteres ikke som en egen hunderase, men er i virkeligheten en «lurcher», der flere linjer har blitt renavlet gjennom mange generasjoner. Basistypen er en stor mynde, men også flere andre raser har bidratt til denne hunden.

 

Av utseende minner staghound mye om skotsk hjortehund, men i motsetning til denne kan en staghound være både stri- og korthåret, ja til og med ha blanding. Flere fargevarianter er også aktuelle. Staghound er ofte stor. Hannene kan bli omkring 70-85 cm i mankehøyde, men størrelsen varierer nokså mye. En velvoksen hann kan veie opp mot 45 kg, men også ned mot 29-30 kg, kanskje det beste bevis for at dette ikke er en homogen rase.

 

Det sies at disse hundene har fått hurtigheten til en greyhound og det milde temperamentet til hjortehunden. Den er utholdende og svært jaktvillig.Staghound er først og fremst avlet for hetsjakt på småvilt og små hjortedyr, men holdes i noen grad også for sosiale formål. Den har både hurtighet, stamina og pågangsmot til å utstå en lang og tøff jakt. Den skal også være en ypperlig familiehund.

 

Staghound er rastløs av natur og trenger mye mosjon. Den skal være godlynt og snill, men fordi den er en blandingshund varierer naturligvis temperamentet mye i forhold til hvilke blodslinjer den kommer fra.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!