Schipperke
Sammenlikne med:   

Schipperke


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Schipperke:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 083
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Non-Sporting
Non-sporting dogs are a diverse group. Here are sturdy animals with as different personalities and appearances as the Chow Chow, Dalmatian, French Bulldog, and Keeshond. Talk about differences in size, coat, and visage! Some, like the Schipperke and Tibetan Spaniel are uncommon sights in the average neighborhood. Others, however, like the Poodle and Lhasa Apso, have quite a large following. The breeds in the Non-Sporting Group are a varied collection in terms of size, coat, personality and overall appearance.
VEKT: Hann: 3-9 kg
Tispe: 3-9 kg
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R): Sort
 

Treff i DogLex

Schipperke
 

Schipperke er en rask, smidig, livlig og robust liten hund. Den liker å være en del av familien. Den er en lojal og våken vakthund, varsler gjerne når det kommer fremmede.
En Schipperke er bestemt og viljesterk, og trenger en konsekvent oppdragelse.

Schipperke er verdens minste fårehund og tilhører gruppe 1 "Bruks-, hyrde- og gjeterhunder" i Norsk Kennel Klub’s raseinndeling. Rasen er en flott bruks- og familiehund. "Schipperke er rask, smidig, livlig, robust"Den liker å være «et familiemedlem» og er nysgjerrig på alt omkring seg. Den lærer seg fort familiens vaner og er glad i barn, spesielt hvis den er vokst opp med barn rundt seg. Den er en lojal og våken vakthund og varsler gjerne når det kommer fremmede.

Rasen er bestemt og viljesterk og trenger som alle andre hunderaser, en bestemt og konsekvent oppdragelse.Schipperke er rask, smidig, livlig, robust, har mye energi og liker å bli tillagt arbeidsoppgaver. Den elsker turer i skog og mark, men krever ikke langturer hver dag. Schipperke er en sunn rase og har høy levealder, 14 - 16 år.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!