Kanadisk Eskimohund
Sammenlikne med:   

Kanadisk Eskimohund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Kanadisk Eskimohund:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Canadian Eskimo Dog, Canadian Inuit Dog, Qimmiq
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30 - 40 kg
Tispe: 20 - 30 kg
HØYDE: Hann: 58 - 70 cm
Tispe: 50 - 60 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Halv langt
PELS: Tykk og tett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Kanadisk Eskimohund
 

Den kanadiske Eskimohunden er en arktisk hunderase. Den er en av de fem hunderasene som Canada er stolte av å kalle sin egen.

En Kanadisk Eskimohund kan trekke to ganger sin egen vekt gjennom de mest usympatisk værforhold og med svært lite næring. Denne rasen har overlevd og blomstret i de tøffeste terrengene i verden, De er den eneste hunderasen som har vært med på ekspedisjon både på nord og sydpolen.
De trenger store mengder mosjon. De kan ikke bare være med å gå tur, de må ha høyere intensitet når det gjelder mosjon, så de krever mer trening enn mange hundeeiere kan gi. Dette behovet for arbeid og stimulering gjør dem også godt egnet for hundesport, for eksempel hundekjøring, og snørekjøring. De lærer raskt og er underdanige, i motsetning til mange Spitz raser, samt intelligente. Den kanadiske Eskimohunden trives best i et kaldt klima, for den er utsatt for heteslag på grunn av den tette og varme pelsen.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!