Karelo-finsk Laika
Sammenlikne med:   

Karelo-finsk Laika


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Karelo-finsk Laika:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Karelsk laika, finsk laika
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 13–15 kg
Tispe: 10–12 kg
HØYDE: Hann: 43–50 cm
Tispe: 39–46 cm
FARGE(R): Rødbrun eller gyllenrød med hvite tegninger på labbene
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tett og myk
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Karelo-finsk Laika
 

Karelsk-finsk laika (mangler anerkjennelse) er den minst kjente av de fire laikarasene. Den er en usedvanlig allsidig brukshund og en god familiehund. Den er en såkalt treskjellende hund og brukes først og fremst som jakthund på tiur og orrfugl. Den har imidlertid også utmerkede egenskaper til storviltjakt, f. eks. på elg, hjort og bjørn. I tillegg kan den brukes som trekkhund og kløvhund. Rasen er også en god vakthund.

Karelsk-finsk laika skal ha gode egenskaper som familiehund, men den krever mye mosjon og passer derfor best i en aktiv familie. Den krever en streng, men meget varsom dressur, og den må aldri kues. Den er ofte svært mistenksom overfor fremmede og vil normalt bli en god vakthund. Den skjeller lett, men skal ikke være en like energisk skjeller som finsk spets. Rasen er også kjent for å være svært dominant overfor andre hunder.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!