Dvergpinscher
Sammenlikne med:   

Dvergpinscher


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Dvergpinscher:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 185
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 1: Pinschere og schnauzere
ANDRE NAVN: Zwergpinscher, Miniature Pinscher
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 4-6 kg
Tispe: 4-6 kg
HØYDE: Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm
FARGE(R): Hjorterød, rødbrun til mørkebrun, sort med tan
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tett slett pels
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Dvergpinscher
Pinschere
[...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. hundene i denne gruppen varierer i da...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Dvergpinscher er en liten hunderase som er i slekt med mellompinscheren. Dvergpinscheren er en rottefanger fra Tyskland.

Rasen er rask, aktiv og leken. Har man en matglad dvergpinscher sies det att man kan lære den hva som helst. Den elsker og arbeide og liker alle aktiviteter som lydighet, agility, spor og er en populær utstillingshund. Den tynne pelsen kan gjøre att den kan bli vanskelig å motivere på regnværsdager og kalde dagar med hensyn til lydighet.

En dvergpinscher kan bli en perfekt familiehund, om alle i familien bytter på og aktivere og gi den mat og så videre. Hvis ikke har den en tendens til å bli en enmannshund. Til tross for at den er så liten kan den bjeffe en del og bør trenes på og ikke vokte. Hunden/rasen krever kunnskap og tålmodighet og absolutt ikke harde oppdragelsesmetoder. Fokus på aktivitet må ikke glemmes, en dvergpinscher er ikke en sofahund. Med humor, tid og konsekvent innlæring kan man få en lærevillig og arbeidsvillig hund.

Dvergpinscheren er en relativt frisk hund og lever lenge; 15 år er ikke uvanlig. Det anbefales at avlsdyr er utan anmerkninger med hensyn til øyne og patella.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!