Engelsk Mastiff
Sammenlikne med:   

Engelsk Mastiff


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Engelsk Mastiff:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 264
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
ANDRE NAVN: English Mastiff
 
STØRRELSE: Meget stor
VEKT: Hann: 70-90 Kg
Tispe: 70-90 Kg
HØYDE: Hann: 72-82 cm
Tispe: 70-80 cm
FARGE(R): Fawn, aprikos eller brindle
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Engelsk Mastiff
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Engelsk mastiff er en gigantstor molosser med røtter langt tilbake i tid. Den kalles også old english mastiff eller bare mastiff.

Hvis ditt motto er "større er bedre" da er denne hunden noe for deg. Hvis du lufter en engelsk mastiff, blir du nok stoppet ofte. Disse hundene er enorme! Grand danois og irsk ulvehund er høyere, men de kan ikke sammenlignes med mastiffens masse.

Potensielle kjøpere må tenke på at det vil koste litt mer med fòr enn til mindre hunder. Størrelsen og den beskyttende natur gjør den til en god vakthund.
Denne kjempen er den eldste engelske rasen og har en lang historie. Rasen har vært her siden starten av hundetiden. Man tror at venetianske kjøpmenn tok rasens forfedre til storbritannia.

Tross deres styrke er det større sjanse for at de slikker deg enn angriper deg. De er kraftige og muskuløse og tar mye plass. De er bedagelige, avslappet og noen skikkelige sofahunder, bare sørg for å ha en stor sofa. De har et skjønt ansikt, stor avstand mellom øynene, rynkete panne og et svært bredt hode som er på størrelsen med et isbjørnshode.

Du kan tro at en engelsk mastiff trenger et enormt hus, men dyret er stillesittende nok til at et vanlig hjem holder. Har du støv på hjernen så pass deg, for de har store poter så de trekker med seg inn masse gjørme og de sikler alltid. Å stelle de er lett men å bade dem er en annen sak. Har du badekar bør nok det byttes ut imot en dusj.

Rasen svarer greit på lydighetstrening, men du vil trenge tålmodighet for rasen gjør ingenting raskt. De er føyelige og hengivne til eierne sine, men anbefales ikke til familier med små barn pga av størrelsen deres. Dette er en snill kjempe, men den passer ikke for alle. Liker du det stort trenger du ikke lete lenger.


Med sin enorme kropp har denne hunderasen naturlig endel begrensninger som brukshund, men den kan utgjøre en ypperlig sporhund og den er en meget god og fryktinngytende vakthund. Den er også en god trekkhund om grunnen er fast, spesielt sommerstid. Hunderasen har også fremragende egenskaper som familiehund, og den er alt oftere å se som utstillingshund.

Til tross for en fortid som kamphund, er denne hunderasen en ypperlig familiehund for folk med erfaring. Den trenger en tydelig leder og god dressur. Som type regnes den som snill, lojal, tålmodig og tolerant. Den er også normalt flink med barn, spesielt egne barn. Rasen har imidlertid en naturlig skepsis til fremmede og må kunne kontrolleres. Den kan være egenrådig og noe sta, og den er modig og lite påvirkelig. Noen hunder kan også være dominante overfor andre hunder. I tillegg krever den mye plass og regelmessig mosjon for å trives.

Hunder som blir så store som engelsk mastiff trenger spesielle hensyn under oppveksten, for ikke å få skader på skjelettet. Disse hundene vokser svært fort og når gjerne maksimalhøyden etter ca. 12 måneder, men den trenger ytterligere 24 måneder for å være ferdig utvokst. I denne tiden er skjelettet utsatt for påkjenninger og kan ta skade, dersom man ikke er forsiktig.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!