Napolitansk Mastiff
Sammenlikne med:   

Napolitansk Mastiff


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Napolitansk Mastiff:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 197
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
ANDRE NAVN: Italiensk Mastiff, Italiensk Bulldog, Neo
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 60-70 Kg
Tispe: 50-60 Kg
HØYDE: Hann: 65-75 cm
Tispe: 60-68 cm
FARGE(R): Flere farger
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Stri,hard,tykk og slett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Napolitansk Mastiff
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Napolitansk mastiff er en gigantstor gammel molosser med røtter fra Italia, der navnet trolig har oppstått i området rundt Napoli.

Napolitansk mastiff er en god brukshund som ofte benyttes som politihund og sporhund i mer sydlige strøk av Europa. Den har også en rekke egenskaper innen hundesport, men det vel først og fremst som en god og støding familiehund den er best kjent. Den blir også en spennende utstillingshund, siden den ikke er så vanlig.

Napolitansk mastiff er en gigantstor molossser med tung og massiv bygning. Den gir er majestetisk uttrykk og har tykk og rikelig med hud, som gjerne danner hudfolder på deler av kroppen. Den har en bjørneaktig sakte gangart og galopperer sjelden.

Hodet er kort, massivt og imponerende. Skallen er bred og flat. Markert stopp og kraftige kjaker. Leppene er tykke, kraftige og hengende. Øynene er bredt ansatt og ganske runde i formen. De skal være mørkere enn pelsfargen og ha sorte kanter på øyenlokkene. Ørene er ganske små og triangulære og er anrunda ytterst. De henger flatt inntil kinnene. Kroppen er rektangulær i formen og massiv. Halsen er kraftig og avsmalnende mot hodet, alltid med mye løsskinn og doble halsfolder. Manken er bred, men ikke uttalt. Stor brystkasse og godt velvende ribben. Bred rygg og et bredt og kraftig sluttende kryss. Kraftig benstamme og store runde labber med buede, kompakte tær. Halen er bred og tykk ved roten, og noe avsmalnende mot halespissen. Den bæres normalt hengende ned mot hasene i en svak bue.

Pelsen er kort (ca. 1,5 cm), stri, hard, tykk og slett. Foretrukne farger er grå, blygrå og sort, brun, gulbrun, hjorterød, iblant med små hvite flekker på bringen og labbene. Alle farger kan være stripete.

Napolitansk mastiff er en rolig, lojal og hengiven hund som er spesielt tillitsfull mot sine eiere og passer godt for barnefamilier. Den er normalt aldi aggressiv og biter kun om den må forsvare seg, men om det må kan den blir svært farlig. Den store størrelsen og det imponerende utseendet kan skremme den det måtte være.

Rasen trenger tildels mye mosjon og godt om plass, slik at den kan få røre seg fritt så ofte som mulig. Den bør dresseres fra den er valp, siden denne store hunden må kunne kontrolleres. Pelsen trenger normalt vedlikehold (1-2 ganger i uken).

Som så mange andre ekstreme hunderaser får også denne hunden stadig større og flere hudfolder, noe som fører til at rasen alt oftere må behandles hos veterinær for sine hudplager med eksem. Den enorme størrelsen og det tynne pelslaget gjør den også utsatt for liggesår, så slike hunder bør alltid ha tilgang på et mykt underlage å hvile på.

Som alle ekstra store huderaser, trenger også napolitansk mastiff godt tilpasset og næringsrikt kosthold for å unngå helsemessige problemer. Dette er spesielt viktig under den lange tilvekstperioden disse hundene har. De kan ikke regnes som fullt utvokste før de er nærmere 3 år gamle. Rasen tilhører dessuten de rasene som oftest rammes av arvelige skjelettsykdommer, eksempelvis hofteleddsdysplasi og albueleddsartrose.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!