Napolitansk Mastiff
Sammenlikne med:   

Napolitansk Mastiff


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Napolitansk Mastiff:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 197
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
ANDRE NAVN: Italiensk Mastiff, Italiensk Bulldog, Neo
 
STØRRELSE: Gigant
VEKT: Hann: 60-70 Kg
Tispe: 50-60 Kg
HØYDE: Hann: 65-75 cm
Tispe: 60-68 cm
FARGE(R): Flere farger
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Stri,hard,tykk og slett
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Napolitansk Mastiff
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Mange kynologer hevder at napolitansk mastiff kan regne sine røtter tilbake til 100-tallet etter Kristus, da den skal ha utgått fra tibetansk mastiff gjennom en stor romersk molosser som ble beskrevet av Columella på denne tiden. Napolitansk mastiff skal ha vært en kamphund romerne bruke mye under sine erobringer i Europa. Noen hevder også at Alexander den Store skal ha fått to slike hunder av den asiatiske kongen Porus, som han slo i et slag i det nordre India i 326 e.Kr. Der er imidlertid slik at det ikke finnes dokumentasjon som støtter disse utsagnene, selv om nok rasen trolig er meget gammel.

Faktum er at denne hunden i meget stor grad mangler likhet med tibetansk mastiff, som gir et ganske annet uttrykk. Med alle sine hudfolder og de enorme hengeleppene har den større visuell likhet med shar pei og blodhund, men er slikt slektskap er heller ikke dokumentert.

Dagens napolitanske mastiffer er imidlertid et resultat av arbeider utført i Italia på 1940-tallet, da rasen kan sies å ha blitt gjenoppdaget nær Napoli. Det er fra denne hendelsen den har fått navnet sitt.