Sentralasiatisk Ovtcharka
Sammenlikne med:   

Sentralasiatisk Ovtcharka


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Sentralasiatisk Ovtcharka:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 335
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 2: Molosser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Central Asian Shepherd Dog
 
STØRRELSE: Gigantstor
VEKT: Hann: 40-70 kg
Tispe: 40-70 kg
HØYDE: Hann: Minst 65 cm
Tispe: Minst 60 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Langhåret eller korthåret
PELS: Rett, grov
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Sentralasiatisk Ovtcharka
Molosser
[...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mastiff og dogge, selv om begrepet molosser fa...]
Ovtcharka
[...ovtcharka betyr gjeterhund og peker til ulike sentralasiatiske hunderaser med vokterhundegenskaper. * kaukasisk ovtcharka (kavkazskaïa ovtchark...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Sentralasia ovtcharka ( Sredneasiatskaïa Ovtcharka) er en gigantstor vokterhund av molossertype som stammer fra de sentralasiatiske steppene der den har vært benyttet til å vokte husdyr og eiendeler gjennom århundrer. Russland regnes som hunderasens hjemland.

Sentralasiatisk ovtcharka er en stor og tung og meget kraftfull molosser av fjelltypen. Den finnes i to pelstyper, en langhåret (7-8 cm pels) og en middels langhåret (3-5 cm pels). Begge utvikler tett underull.

Tispene skal minst måle 60 cm i skulderhøyde og hannene minst 65 cm. Rasen veier typisk 40-70 kg, men det finnes eksempler på hunder som har veid betydelig mer. Kuppering av hale og ører forekommer i visse regioner, men er forbudt i mange europeiske land.

Sentralasiatisk ovtcharka har ypperlige bruksegenskaper som vokterhund, vakthund, kløvhund og trekkhund med mer. Den er ikke en typisk familiehund, men for de rette vil den også bli en god sådan hund.

Sentralasiatisk ovtcharka er en primitiv hund som bare passer for spesielt interesserte med solid erfaring. Den er stor og trenger godt med mosjon og en god del pelsstell, avhengig av type. Den regnes som svært mistroisk ovenfor fremmede og kan være aggressiv om situasjonen mistolkes.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!