Østerriksk Pinscher
Sammenlikne med:   

Østerriksk Pinscher


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Østerriksk Pinscher:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 064
Gruppe 2: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Seksjon 1: Pinschere og schnauzere
ANDRE NAVN: Österreichischer Pinscher
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R): rødbrun, brungul, hjorterød, sort med tan
PELSLENGDE: kort til middels lang
PELS: Tett dobbel pels
ALLERGI: endel
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Østerriksk Pinscher
Pinschere
[...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. hundene i denne gruppen varierer i da...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Den østerrikske pinscheren er en aktiv, glad hund som alltid er med på noe gøy! Den har en fantastisk god nese og egner seg godt til sporarbeid. Den er livlig og uredd så grener som agility og flyball er ypperlig for denne rasen. Den vil også gjerne arbeide sammen med eieren, så lydighet er heller ikke noe problem med denne hunden. Den er opptatt av familien sin og mister ikke familien av syne f.eks på skogstur.
Den har et svakt utviklet jaktinstinkt, men det stopper den ikke fra å prøve seg på rotter og mus. Også fugler og katter kan få føle pinscherens glede for å jage. Større dyr får gå i fred.

Den er en fantastisk god vakthund og vil varsle om alt som kommer innenfor territoriet. Det betyr ikke at den ikke kan bo i byen! Den lærer fort hva som er kjente lyder og hva som betyr at dørklokka snart ringer.

Den er tilbakeholden overfor fremmede og nesten plagsomt glad i kjente! Mens den helst vil oversees av fremmede, ligger den rundt halsen på kjente. Nysgjerrig som den er, varer det ikke lenge før du blir flyttet fra kategorien fremmed til kjent.

Sosial overfor andre hunder, men hannhunden kan ha en tendens til å ville dominere andre hanhunder.

Dette er en veldig "våken" hund og den vil forstå alt som skjer rundt den. Den lærer meget fort, både noter og unoter, så jeg anbefaler den ikke som en førstegangshund. Er du litt erfaren, sosial og trygg på deg selv og vil ha en aktiv, munter rase, så er dette noe for deg! Rasestandard:
Helhetsinntrykk: Kompakt, kraftig bygd hund av middels størrelse med et muntert og oppvakt uttrykk.

Hode: Pæreformet, harmonisk passende til kroppen, bred, hvelvet skalleparti med tydelig fure i pannen. Kraftige tyggemuskler, tydelig stopp, sort nese, kraftig neseparti med rett neserygg. Stramme tilliggende, sorte lepper. Store, runde øyne som er mørk pigmenterte. Knappeører, små og høyt ansatte. halsen er middels lang og kraftig.

Kropp: Godt utpreget manke. Rygg og lend er kort og bred, krysset langt og bredt. Brystet er dypt, tønneformet med sterk brysmusklatur. Lett opptrukken buk.

Hale: Høyt ansatt, kraftig og middels lang. Tett behåret.

Bygning: Kraftig knokkelbygning. Langt skråliggende skulderblad, middelslange og like forbein, velvinklet bakpart med brede køller på overlår. Godt sluttede poter med kraftige klør. Jordvinnende bevegelser, flytende og harmoniske.

Pels: Tett, dobbel pels. Dekkpelsen er kort til middels lang, tett, glatt og tilliggende. Underullen er tett og kort. Lette skjørt på baklårene.

Farge: Gylden rødbrun, brungul, hjorterød, sort med tan. Hvite avtegninger på bryst, neseparti, hals, strupe, nakke, poter og halespiss. Manglende hvite tegninger ansees ikke som feil.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!