Australsk Terrier
Sammenlikne med:   

Australsk Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Australsk Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 008
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 3: Små terriere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Terrier
People familiar with this Group invariably comment on the distinctive terrier personality. These are feisty, energetic dogs whose sizes range from fairly small, as in the Norfolk, Cairn or West Highland White Terrier, to the grand Airedale Terrier. Terriers typically have little tolerance for other animals, including other dogs. Their ancestors were bred to hunt and kill vermin. Many continue to project the attitude that they're always eager for a spirited argument. Most terriers have wiry coats that require special grooming known as stripping in order to maintain a characteristic appearance. In general, they make engaging pets, but require owners with the determination to match their dogs' lively characters.
ANDRE NAVN: Aussi, Australian Terrier
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 7-9
Tispe: 6-8
HØYDE: Hann: 25-30
Tispe: 22-28
FARGE(R): Blue/tan, rød og sandfarget
PELSLENGDE: Kort/mellom
PELS: stri, silkemyk på hodet
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Australsk Terrier
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Aussien er en liten hund. Den er våken, glad tøff og trofast, den kan være sta, nysgjerrig og selvstendig. Den er glad i barn, livlig ute, men stort sett rolig inne. Den er absolutt en terrier, ikke en dvergterrier.

De fleste er flinke til å drepe mus og rotter. Den elsker å bevege seg og egner seg godt til agility, lydighet og blodspor bare man tar hensyn til dens temperament. Man kan si den er ”en stor hund i liten forpakning”
Aussien er helt klart en terrier og ikke en dvergterrier.
Den er en liten hund,den er våken,glad og spretten. Liten, men våken, glad, tøff og trofast. Den kan være sta, nysgjerrig og selvstendig.
Aussien er veldig glad i barn, livlig ute, stort sett rolig inne.
De har god helse,og blir vanligvis 10-15 år.
Pelsstell til hverdags er enkelt, en omgang med en børste en gang i uken er nok. Da får du med døde hår, og hunden røyter ikke.
Rasen skal ikke trimmes som andre terriere, ørene skal være fri for lange hår. Hårene foran øynene og endetarmsåpningen nappes vekk.
Men de fleste som stiller sin aussier på utstilling napper hundene ned, og da kan det være lurt å få hjelp med napping og stell av pelsen hos noen som kan dette. Eller melde seg på et kurs. De fleste oppdrettere kurser sine valpekjøpere i pelsstell eller hjelper til med dette.

I dag brukes aussien stort sett som selskapshund,men vi skal ikke glemme dens bakgrunn som allsidig arbeidshund. Rasen er lettlært og lærer fort både gode og dårlige vaner. Den elsker å brukes og gjerne i agility, hopp, lydighet, blodspor mm.

Aussien er tøff og tror den er stor og kan derfor være tøff mot store hunder. Aussien er ikke en gneldrete hund, men bjeffer kraftig i forhold til størrelsen.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!