Border Terrier
Sammenlikne med:   

Border Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Border Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 010
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Terrier
People familiar with this Group invariably comment on the distinctive terrier personality. These are feisty, energetic dogs whose sizes range from fairly small, as in the Norfolk, Cairn or West Highland White Terrier, to the grand Airedale Terrier. Terriers typically have little tolerance for other animals, including other dogs. Their ancestors were bred to hunt and kill vermin. Many continue to project the attitude that they're always eager for a spirited argument. Most terriers have wiry coats that require special grooming known as stripping in order to maintain a characteristic appearance. In general, they make engaging pets, but require owners with the determination to match their dogs' lively characters.
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 5-7 kg
Tispe: 5-7 kg
HØYDE: Hann: ca 35 cm
Tispe: ca 35 cm
FARGE(R): rød, hvetefarget, grå og tan eller blå og tan
PELSLENGDE: Medium
PELS: stri med underull
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Border Terrier
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Border terrier er en liten strihåret jakt-terrier. Den har et vennlig gemytt og egner seg godt som familiehund. Border terrieren er en aktiv rase som i dag også er populær som agilityhund. Den egner seg også godt som sporhund for klovvvilt.

Liten tøffing som tåler mye strabaser. Vennelig som familiehund - har stor tålmodighet med barn. Den vet ikke hvor liten den egenlig er, men er svært modig. Dette er en aktiv hund og egner seg utmerket til lydighet oh agility. Fargen er rød, hvetefarget, grå og tan eller blå og tan. Den egner seg godt som familiehund (godlynt), bare den får nok mosjon. Trenger ikke noen streng oppdragelse - det klarer seg med stemmebruk og ros. Pelsen er stri med underull - den trenger ikke mye stell, men den strie pelsen skal nappes et par ganger i året.

Border terrieren er liten nok til å følge en rev inn i hi, der den arbeider som sprenger. Den kan også være forligger for grevling i hi. Den skal være i stand til å følge en jeger til hest.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!