Bracco Italiano

Bracco Italiano

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Bracco Italiano.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Bracco Italiano (eller Italian Pointer) er en sterk, robust rase som har et mildt gemytt. De er arbeidende hunder som liker å jakte, stå i stand, og å hente inn byttet. De er rolige, eier et godt temperament, er intelligente og kjærlige følgesvenner.

Generelt utseende
Den har en sterk og harmonisk oppbygning med et mektig utseende. Det foretrekkes at de har magre lemmer, godt utviklede muskler, klart definerte linjer med et markert og skulpturert hode.

Viktige proposjoner
Lengde av kroppen er det samme eller litt mindre enn høyden ryggkammen. Lengde av hodet er lik 4/10 av høyden på ryggkammen, dets bredde, målt på nivået av zygomatic buene, er mindre enn halv dets lengde. Hodeskalle og snute er av lik lengde.

Oppførsel og temperament
Tøff og tilpasset alle typer jakt. Pålitelig og utrustet med en utmerket til å evne forstå. alvorlig mine i ansiktet, tam og intelligent; føyelig, meget elegant selv under jakten, holder hodet høyt og har et nobelt uttrykk. Selv om den er født for jakt, er det ikke desto mindre en utmerket følgesvenn.

Kropp
Skuldere er sterke, godt muskulert, lang og skrående. Hunden er veldig fri og lett i bevegelsene.Farger er spikrene av hvite, gule eller brune.

Historikk for Bracco Italiano

Trolig den eldste fuglehundtypen i Europa. Varianter fra ulike deler av det nåværende Italia (Lomberdis og Piemonte) ble slått sammen til en rase- bracco italiano. Denner rasen ligger bak mange av dagens setter-og pointerraser

Mer om Bracco Italiano:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 202

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-40 kg
Tispe: 25-35 kg

Høyde (cm):

Hann: 58-67 cm
Tispe: 55-62 cm

Farge(r):

Hvit med oransje, ravfargede, katanjebrune flekker, hvitspettet med oransje,eller kastanje

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett, glansfullt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk...

Bilder av Bracco Italiano

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bracco Italiano, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bracco Italiano kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.