Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Nova Scotia Duck Tolling Retriever.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Nova Scotia duck tolling retriever, populært kalt toller, er en apporterende jakthund fra Canada.

Nova Scotia Duck-Tolling Retriever er en svært intelligent og lærenem hund.
Den har masse energi så den trenger relativt mye trim, gjerne kombinert med mental stimulanse. Dette er en beslutsom og våken hund som trenger sosialtrening fra ung alderhund og en eier som er bestemt og rolig og ikke for hard, for dette er en myk hund.
Denne rasen nyter å være sammen med familien og går godt overens med barn, men kan bli noe ivrig og vilter ovenfor de aller minste. Kan også være reservert ovenfor fremmede og vil nok varsle når det kommer ukjente på besøk, men den er ikke noe utpreket vakthund for det.
Dyktig og sterk svømmer som har en naturlig lyst til å apportere, både til land og til vann. Det er dette den er avlet for, å lokke ender og gjess inn på skuddhold for så å apportere.
Tolleren er også en allsidig brukshund som gjør det godt i alle typer sportsgrener som spor, agility osv. Dette er en hund som blir lykkelig av å jobbe og utføre oppgaver sammen med eieren sin.
Av utseende er den vakker, men kan se litt bedrøvelig ut, men bare vent til den får en oppgave så ser man iveren i hele dens kroppen.

Historikk for Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Den ble trolig med utvandrer fra England på 1800-tallet, som ville prøve lykken i Nova Scotiai Canada. Der ble den krysset med bl.a retrivere og spanieler.

Mer om Nova Scotia Duck Tolling Retriever:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 312

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-23 kg
Tispe: 17-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 48-51 cm
Tispe: 45-48 cm

Farge(r):

Rødbrun

Pelslengde:

Lang, kort

Pels:

Tett, vannavstøtende

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Nova Scotia Duck Tolling Retriever, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.