Goldendoodle

Goldendoodle

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Goldendoodle.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Goldendoodle er en hund som er blandet av de to rasene golden retriever og puddel.

Høyden kommer an på hvilken puddel du bruker. En stor puddel, store goldendoodler, en mellom puddel, mellom goldendoodle og en liten puddel, små goldendoodler.

Siden en goldendoodle er en krysning så er pelstypen veldig varierende. Noen ganger er den nærmere en puddel, og andre ganger nærmere en golden, men som oftest er den bølgete.

Den kommer i to størrelser:
Miniatyr: 7-14kg
Medium: 13-20kg

Den er en god venn og er som oftest snill mot barn og andre dyr og hunder. Den kan også være en god treningskamerat.

Det er selvsagt ikke mulig å kontrollere hvilke egenskaper som blir nedarvet fra hver av foreldrene ved paring mellom forskjellige raser. Det medfører at man like gjerne kan få de uønskede egenskapene fra hver rase, som at man får de positive egenskapene fra hver rase.
 

Historikk for Goldendoodle

Rasen ble til i begynnelsen 1990 da rasene Golden Retriver og Puddle ble krysset. Utviklingen av rasen er mest populær i Australia og Nord Amerika. Stambokregister/database føres bl.a. her: www.goldendoodles.com.

Mer om Goldendoodle:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 7-20kg
Tispe: 7-20kg

Farge(r):

Mange fargevarianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Flere varianter

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Goldendoodle

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Goldendoodle, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Goldendoodle kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.