Amerikansk bulldog

Amerikansk bulldog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Amerikansk bulldog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Amerikansk bulldog er en hunderase som opprinnelig ble avlet som en brukshund; jakthund, vakthund og gårdshund med mer. Rasen oppsto i USA og er av molossertype.

 

Amerikansk bulldog har små, høyt ansatte hengeører. Kroppen er robust, muskuløs og langstrakt. Skuldrene er brede og muskulaturen er hard. Skallen er bred og firkantet med vidstilte øyne. Snuten er muskuløs og kjevene kraftfulle. Halen er middels lang og avsmalnende.

Rasen varierer i størrelse og utfarging, men den likner engelsk bulldog. Hannene blir 58-68 cm i mankehøyde og veier omkring 34-54 kilo. Tispene blir 53-63 cm i mankehøyden og veier omkring 27-49 kilo. Farger er helhvit, spraglet med opptil 90 prosent pigmentering, spettet eller med røde (såkalt tan, brun eller rødbrun) pigmentlapper, med en del av det hvite på hodet.Pelsen er kort, tett og blank, dekkhårene er stive. Den trenger minimalt med stell.

Rasen trives best med mye fysisk mosjon og psykiske utfordringer. Den regnes som en god vakthund. Hundetypen passer best for mennesker som har solid erfaring med hund fra før.

Historikk for Amerikansk bulldog

På 1800-tallet hadde mange europeiske innvandrere med seg sine hunder til USA. Amerikansk bulldog nedstammer fra slike hunder, blant annet engelsk bulldog, vokterhunder og store terriere.

Rasens endelige utforming domineres av tre linjer, selv om det finnes flere. Det hele kan sies å ha begynt på 1930-tallet, da John D. Johson begynte avl med denne hunden. På 1960-tallet ble dette fulgt opp av Alan Scott, som primært avlet på hunder som skulle jakte villsvin og vokte kuer i fjellene i sørstatene. Denne typen var derfor noe lettere enn Johsons hunder. På 1970-tallet startet også Joe Painter med avl av slike hunder. Disse linjene ble typisk ennå mer langbente enn Scotts. I dag kan de fleste hunder av denne rasen føres tilbake til disse tre linjene, som derfor kan kalles hovedlinjer.

Rasen ble først registrert av National Kennel Club under navnet Amerikansk Pit Bulldog i 1970, men den fikk senere navnet amerikansk bulldog for å unngå forvekslinger med Amerikansk Pit Bull Terrier. Før 1970 var typen også kjent under en rekke andre navn, som Southern white, Hill Bulldog, Country Bulldog, White Bulldog, English White og White English Bulldog.

Rasen anerkjennes ikke av de store internasjonale stambokregisterene, med unntak av United Kennel Club. Det finnes imidlertid organisasjoner som stambokfører rasen og som sanksjonerer utstillinger og show:

Mer om Amerikansk bulldog:

Raseklubb:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 34-54kg
Tispe: 27-49kg

Høyde (cm):

Hann: 58-68cm
Tispe: 53-63cm

Farge(r):

helhvit og spraglet

Pelslengde:

Kort

Pels:

kort, tett og blank, dekkhårene er stive

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Amerikansk bulldog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk bulldog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk bulldog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.