Aryan Molossus

Aryan Molossus

Sannsynligvis er denne rasen nært knyttet til både Kangal hunden fra Tyrkia og den tibetanske Mastiffen.

 

I dag hundene blir brukt som vakthunder, og også som familie hunder. Man må begynne med trening på denne rasen allerede når den er en ung valp.

 

En gang i uken kan man børste den grundig med en stiv, gummi-børste. Dette vil bidra til å fjerne noe av det løse håret og sørge for at rusk og rask ikke setter seg fast i pelsen.

 

Historikk for Aryan Molossus

Den ariske Molossen er en eldgammel hunderase som går langt tilbake i tiden før juryer og sivilisert domstoler kom til. Disse hundene ble brukt til å bekjempe andre hunder, og på denne måten, håndtere konflikter mellom mennesker og de forskjellige stammene rundt omkring i fjellene.Når landsbyboere kranglet over beiteområder, geiteflokker, eierskap eller andre klager, ble en hund fra hver stamme plassert i en kamp ring/grøft for å bekjempe ut tvisten.Halene til hundene ble malt med forskjellige farger slik at det var lett å se hvilke stammer som eide hvike hunder under kampen. Hundene kjempet ofte til de døde, eller til den tapende hunden ble veldig skadet.

Nå er antagelig eventuelle gjenværende hunder gjemt bort fra den russiske hærens rekrutering av disse hundene.

Mer om Aryan Molossus:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 63 -91 kg
Tispe: 54 -82 kg

Høyde (cm):

Hann: 81 -86 cm
Tispe: 81 -86 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Aryan Molossus

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Aryan Molossus, nr 6800. Bilde av Aryan Molossus, nr 6799.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Aryan Molossus, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Aryan Molossus kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.