Beskrivelser og opplevelser med Canaanhund

Beskrivelse av Canaanhund

Canaanhunden er en mellomstor til stor rase som stammer fra Midtøsten, spesielt fra området rundt Israel og Palestina. Den har en muskuløs kropp, en bred brystkasse og en høy hale som den bærer stolt. Pelsen er kort og tett, og kan være i fargene svart, brunt, hvitt eller sandfarget.

Canaanhunden er en allsidig rase som tradisjonelt har blitt brukt som vakt- og gjeterhund. Den er intelligent, modig og utholdende, og har en sterk trang til å beskytte familien sin. Canaanhunden er også kjent for å være en utmerket jakthund, spesielt på ville katter, rev og hyener.

Som familiehund er Canaanhunden lojal og hengiven, men den kan være reservert overfor fremmede. Den trenger tid og tålmodighet for å bygge tillit til nye mennesker og situasjoner. Canaanhunden er også en aktiv rase som trenger regelmessig mosjon og mental stimulering for å trives.

Generelt sett er Canaanhunden en sunn rase med få helseproblemer, og har en forventet levetid på rundt 12-15 år. Det er viktig å huske på at denne rasen krever en erfaren eier med tid og ressurser til å gi den den treningen og stimuleringen den trenger for å være lykkelig og sunn.

Bilder av Canaanhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Canaanhund, nr 8403. Bilde av Canaanhund, nr 5619. Bilde av Canaanhund, nr 5618. Bilde av Canaanhund, nr 5617. Bilde av Canaanhund, nr 5622. Bilde av Canaanhund, nr 2082. Bilde av Canaanhund, nr 2079. Bilde av Canaanhund, nr 5623. Bilde av Canaanhund, nr 8402. Bilde av Canaanhund, nr 5616. Bilde av Canaanhund, nr 5624. Bilde av Canaanhund, nr 5621. Bilde av Canaanhund, nr 5620. Bilde av Canaanhund, nr 2080. Bilde av Canaanhund, nr 8401.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Canaanhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Canaanhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Canaanhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Primitive raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 273

Størrelse:

Medium

Vekt (kg):

Hann: 20-25kg
Tispe: 18-23kg

Høyde (cm):

Hann: 55-60cm
Tispe: 50-55cm

Farge(r):

Lys gulbrun/rødbrun/sort/sort&brun

Pelslengde:

Kort/semi kort

Pels:

Slette harde dekkhår

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av k...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og an...