Beskrivelser og opplevelser med Islandsk Fårehund

Beskrivelse av Islandsk Fårehund

Islandsk Fårehund er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Island. Disse hundene er kjent for sitt værhår og sin gode helse, som gjør dem til gode arbeidshunder i det tøffe islandske klimaet.

Islandsk Fårehund har en robust og kompakt kropp, med et kort, tykt lag av pels som kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert sort, hvit, grå, fawn og rødbrun. Hunden har typisk en buskete hale som står rett opp og store, trekantede ører.

Disse hundene er svært intelligente, utholdende og arbeidsomme, og har tradisjonelt blitt brukt til å gjete sauer og beskytte gårdene mot rovdyr. De har også et godt utviklet vaktinstinkt og er lojale mot sin eier og familie.

Islandsk Fårehund krever moderat mosjon og trening, og kan bli en aktiv følgesvenn for de som liker å gå turer eller løpe. De er også utmerkede familiehunder og trives godt i hjem med barn.

Alt i alt er Islandsk Fårehund en flott hunderase med en unik personlighet og mange gode egenskaper som gjør dem til fantastiske følgesvenner og arbeidshunder.

Bilder av Islandsk-Farehund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6542. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6543. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6539. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3128. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6538. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3123. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6544. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6545. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3127. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6541. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3129. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6536. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3131. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3124. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6547. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3125. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6546. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3126. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6537. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 6540. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3122. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 3130.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Islandsk-Farehund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Islandsk-Farehund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Islandsk-Farehund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 289

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 12-15kg
Tispe: 10-13kg

Høyde (cm):

Hann: 42-48cm
Tispe: 38-44cm

Farge(r):

hjortebrun eller gyllenbrun

Pelslengde:

kort/lang

Pels:

I kulde utvikles ullaktig myk underull

Pelsstell:

en del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv