Beskrivelser og opplevelser med Japansk Spisshund

Beskrivelse av Japansk Spisshund

Japansk Spisshund er en hunderase som opprinnelig kommer fra Japan, og er også kjent som Nihon Supittsu på japansk. Rasen tilhører gruppen av spisshunder, og er en av de eldste og mest tradisjonsrike hunderasene fra Japan.

Japansk Spisshund har en elegant og vakker kroppsbygning, med et mykt og tykt pelsverk som kan ha ulike farger, inkludert hvit, sort, brunt eller rødt. Rasen er også kjent for sine trekantede ører og mandelformede øyne, som gir den et søtt og livlig uttrykk.

Disse hundene er små til mellomstore, og veier vanligvis mellom 5 og 10 kg. De er intelligente og energiske, og krever regelmessig mosjon og stimulering for å holde seg sunne og glade. Japansk Spisshund er også kjent for å være svært lojale og beskyttende overfor sine eiere, og er derfor en populær familiehund i Japan og mange andre deler av verden.

Selv om Japansk Spisshund er en relativt sunn rase, kan de noen ganger være utsatt for visse helseproblemer, som for eksempel øyeproblemer, hoftedysplasi og hudproblemer. Det er derfor viktig å sørge for at hunden får regelmessig helsekontroll og riktig ernæring.

Japansk Spisshund er en flott følgesvenn for de som ønsker en hund med mye personlighet og en unik japansk arv. Med sin intelligens, lojalitet og energi, kan de tilby mye kjærlighet og moro til sine eiere.

Bilder av Japansk-Spisshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3187. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8139. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8138. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3185. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8143. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8141. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8137. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8133. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8136. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3188. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8134. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3190. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8144. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8135. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3191. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8132. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 8140. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3186. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 3189.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Japansk-Spisshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Japansk-Spisshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Japansk-Spisshund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Andre raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 262

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: ca10kg
Tispe: ca10kg

Høyde (cm):

Hann: 30-38cm
Tispe: 28-26cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Lang

Pels:

Underull myk, overhår tett og stritt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel