Beskrivelser og opplevelser med Shikoku

Beskrivelse av Shikoku

Shikoku er en japansk hunderase som ofte brukes til jakt og vokterarbeid. Rasen er middels stor og har en muskuløs og solid kroppsbygning. Shikoku har en karakteristisk trekantet hodeform og en kort, tykk hals som går over i en bred brystkasse.

Pelsen er tykk og kort, med en myk og tett underull som gjør hunden godt egnet til kaldt vær. Fargen på pelsen varierer fra svart, brunt og hvitt til forskjellige kombinasjoner av disse fargene.

Shikoku er en intelligent og selvstendig rase som krever en erfaren eier. Hunden kan være reservert overfor fremmede, men er lojal og hengiven overfor sin eier og familie. Shikoku er også kjent for å være en god vokter og er en svært aktiv rase som krever mye mosjon og stimulering.

Bilder av Shikoku

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Shikoku, nr 4032. Bilde av Shikoku, nr 4035. Bilde av Shikoku, nr 4033. Bilde av Shikoku, nr 4027. Bilde av Shikoku, nr 4029. Bilde av Shikoku, nr 4028. Bilde av Shikoku, nr 4036. Bilde av Shikoku, nr 4026. Bilde av Shikoku, nr 4030. Bilde av Shikoku, nr 4034. Bilde av Shikoku, nr 4031.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Shikoku, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Shikoku kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Shikoku:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 319

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 17-25 kg
Tispe: 12-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 49-55 cm
Tispe: 43-49 cm

Farge(r):

Sort eller rød sesamfarget

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Tett,stiv og rett.Tett og muk underull.

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Japanske-hunderaser
...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologi...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og...