Beskrivelser og opplevelser med Västgøtaspets

Beskrivelse av Västgøtaspets

Västgøtaspets, også kjent som "västgöta spets" eller "vestgøtisk spisshund", er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Sverige. Den er en av de eldste svenske hunderasene og har blitt avlet i flere hundre år for å være en allsidig jakthund, spesielt for å jakte på rotter og andre smådyr.

Västgøtaspets har en middels lang, tett pels som kan være i forskjellige farger, inkludert rød, gul og grå. Den har karakteristiske trekantede ører og en kort hale som ofte er krøllet over ryggen. Västgøtaspets er en aktiv og energisk hunderase som krever mye mosjon og stimulering. Den er også en intelligent og lærevillig hund som kan trent til å utføre mange oppgaver.

Som en jakthund er västgøtaspets kjent for sin utholdenhet og mot, og den er også en flink vakthund på grunn av sin skarpe observasjonsevne og territorielle instinkter. Västgøtaspets er også en populær familiehund på grunn av sin vennlige og kjærlige natur, og den trives godt med både voksne og barn. På grunn av sin størrelse og energinivå, kan västgöta spets imidlertid ikke være den beste hunderasen for alle, spesielt ikke for de som bor i små leiligheter eller som ikke har tid til å gi hunden den mosjonen og stimuleringen den trenger.

Bilder av Västgotaspets

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Västgotaspets, nr 4292. Bilde av Västgotaspets, nr 4289. Bilde av Västgotaspets, nr 4291. Bilde av Västgotaspets, nr 4295. Bilde av Västgotaspets, nr 4297. Bilde av Västgotaspets, nr 4288. Bilde av Västgotaspets, nr 4296. Bilde av Västgotaspets, nr 4290. Bilde av Västgotaspets, nr 4293. Bilde av Västgotaspets, nr 4299. Bilde av Västgotaspets, nr 4287. Bilde av Västgotaspets, nr 4298. Bilde av Västgotaspets, nr 4285. Bilde av Västgotaspets, nr 4286. Bilde av Västgotaspets, nr 4294.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Västgotaspets, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Västgotaspets kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Västgotaspets:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 014

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 13-15 kg
Tispe: 11-13 kg

Høyde (cm):

Hann: Opp til 33 cm
Tispe: Opp til 31 cm

Farge(r):

Grå,gråbrun,gyllengrå,rødgrå

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Stiv,kompakt og vanntett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hunde...