Beskrivelser og opplevelser med Brandlbracke

Beskrivelse av Brandlbracke

Brandlbracke er en hunderase som opprinnelig kommer fra Østerrike. Disse hundene er avlet for å være en allsidig jakthund, og de er spesielt dyktige til å spore og jage vilt i fjellterreng.

Brandlbracke er en mellomstor hund som typisk veier mellom 18 og 20 kg, og har en skulderhøyde på rundt 50 cm. De har en kort, glatt pels som vanligvis er svart eller mørkebrun med rødbrune eller gyldne markeringer på brystet og beina. Ørene er lange og hengende, og de har også en karakteristisk lang hale.

Disse hundene er kjent for å være modige, intelligente og lojale. De er også veldig energiske og trenger mye mosjon for å trives. Brandlbracke er en hund som egner seg godt til å være både en jakthund og en familiehund, men de kan være litt reservert mot fremmede hvis de ikke er sosialisert ordentlig.

Brandlbracke er en relativt sunn rase, og de har ikke så mange genetiske helseproblemer som noen andre raser kan ha. Imidlertid kan de være utsatt for noen vanlige helseproblemer som hoftedysplasi og øreinfeksjoner.

Hvis du vurderer å skaffe deg en Brandlbracke, er det viktig å huske på at de trenger mye trening og aktivitet for å trives. De er også veldig smarte, så de trenger mentale utfordringer for å holde seg stimulert og engasjert. Med riktig trening og omsorg kan en Brandlbracke være en flott følgesvenn for deg og din familie.

Bilder av Brandlbracke

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Brandlbracke, nr 5577. Bilde av Brandlbracke, nr 1966. Bilde av Brandlbracke, nr 1968. Bilde av Brandlbracke, nr 5574. Bilde av Brandlbracke, nr 5576. Bilde av Brandlbracke, nr 1960. Bilde av Brandlbracke, nr 1959. Bilde av Brandlbracke, nr 1965. Bilde av Brandlbracke, nr 1958. Bilde av Brandlbracke, nr 5575. Bilde av Brandlbracke, nr 1961. Bilde av Brandlbracke, nr 1964. Bilde av Brandlbracke, nr 5578. Bilde av Brandlbracke, nr 1969. Bilde av Brandlbracke, nr 1967. Bilde av Brandlbracke, nr 1962. Bilde av Brandlbracke, nr 1963. Bilde av Brandlbracke, nr 5573.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Brandlbracke, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Brandlbracke kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Brandlbracke:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 063

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 50-56cm
Tispe: 48-54cm

Farge(r):

Svart med noe tan.

Pelslengde:

ca 2cm

Pels:

Glatt, tilliggende, tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager...