Beskrivelser og opplevelser med Smålandsstøver

Beskrivelse av Smålandsstøver

Smålandsstøver er en svensk hunderase som oppsto på 1800-tallet i provinsen Småland. Den er en mellomstor jakthund som primært brukes til å jakte på harer og rådyr.

Smålandsstøveren har en kort, tett pels som er vanligvis i fargekombinasjoner av sort, brun og hvitt. Den har lange, hengende ører og et smalt hode med en markant stopp. Rasen er kjent for sin utholdenhet og enestående luktesans, og er en god jaktkamerat for den erfarne jegeren.

Som en jakthund, krever Smålandsstøveren mye trening og aktivitet for å holde seg sunn og lykkelig. Den er en sosial hund som trives i familien sin og vil trenge mye kjærlighet og oppmerksomhet fra eierne sine. På grunn av sin jagende natur, er det viktig å holde Smålandsstøveren i en inngjerdet hage eller på bånd når den ikke er under oppsyn.

Smålandsstøveren er en lojal og kjærlig hund som er perfekt for de som ønsker en aktiv hund å dele livet sitt med.

Bilder av Smalandsstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Smalandsstover, nr 6666. Bilde av Smalandsstover, nr 6665. Bilde av Smalandsstover, nr 6667.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Smalandsstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Smalandsstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Smalandsstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 129

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 17-20kg
Tispe: 15-17kg

Høyde (cm):

Hann: 46-54cm
Tispe: 42-50cm

Farge(r):

sort med brune tegninger

Pelslengde:

Mellomlang

Pels:

grov, tett tilliggende overpels

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv