Beskrivelser og opplevelser med Braque Dupuy

Beskrivelse av Braque Dupuy

Braque Dupuy er en fransk hunderase som opprinnelig ble avlet for jakt på fjærkre og hare. Den er en mellomstor rase, med en gjennomsnittlig høyde på mellom 50 og 62 cm, og en vekt på rundt 20-30 kg.

Rasen er kjent for sin sterke fysikk og utholdenhet, som gjør den til en utmerket jakthund. Braque Dupuy har en kort, glatt pels som vanligvis er hvit med flekker i ulike nyanser av brunt og sort. Den har også en karakteristisk lang hale, som den bærer høyt og stolt.

Braque Dupuy er en intelligent og lydig rase som trives godt i aktivt utendørsarbeid. Den er også kjent for å være en god følgesvenn og familiehund, da den er vennlig og hengiven mot sine eiere.

Braque Dupuy trenger jevnlig mosjon og stimulering for å trives, og den kan være en utfordrende hund å eie for de som ikke har erfaring med aktive jakthunder. Men for de som er villige til å gi den riktig trening og oppmerksomhet, kan Braque Dupuy være en lojal og pålitelig følgesvenn i mange år.

Bilder av Braque-Dupuy

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Braque-Dupuy, nr 2017.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Braque-Dupuy, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Braque-Dupuy kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Braque-Dupuy:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 178

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 22-28 kg
Tispe: 22-28 kg

Høyde (cm):

Hann: 65-68 cm
Tispe: 65-68 cm

Farge(r):

Hvit med brune flekker, brun kappe, hvit snute og øyenbryn

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel