Beskrivelser og opplevelser med Fransk Vorstehhund Strihåret

Beskrivelse av Fransk Vorstehhund Strihåret

Fransk Vorstehhund Strihåret, også kjent som Epagneul Breton, er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Frankrike. Rasen er anerkjent for sitt utmerkede jaktinstinkt og allsidighet, og er en populær hund for både jegere og familier.

Den strihårede varianten av Fransk Vorstehhund har en tett og jevn pels som er grov å ta på. Fargen på pelsen kan variere fra hvit og oransje til hvit og svart, og noen hunder kan også ha flekker på pelsen. Rasen har en typisk spisshundformet snute, med store hengende ører og en muskuløs kropp som gjør den både smidig og utholdende.

Fransk Vorstehhund Strihåret er en intelligent og lærevillig hund som trives best med å være aktiv og delta i fysisk og mental trening. Rasen har et sterkt behov for å være sammen med mennesker, og gjør en utmerket følgesvenn både for enkeltpersoner og familier. Fransk Vorstehhund Strihåret er også kjent for å være vennlig og hengiven mot barn, og er en populær hund for barnefamilier.

Som en jakthund, har Fransk Vorstehhund Strihåret en spesiell evne til å finne byttedyr og hjelpe jegerne med å hente inn fangsten. Rasen er også kjent for å være en god apporterende hund, og kan læres opp til å utføre mange forskjellige oppgaver i feltet.

Alt i alt er Fransk Vorstehhund Strihåret en flott hunderase som har en spesiell evne til å være en god følgesvenn og jakt-hund. Med riktig trening og sosialisering, vil denne rasen utvikle seg til å bli en utmerket hund for både jegere og familier som ønsker en aktiv og allsidig hund.

Bilder av Fransk-Vorstehhund-Striharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4001. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4003. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 3998. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4002. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 3999. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4006. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4008. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4005. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4009. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4004. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4007. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4000.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Fransk-Vorstehhund-Striharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Fransk-Vorstehhund-Striharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Fransk-Vorstehhund-Striharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 107

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 61-68
Tispe: 57-64

Farge(r):

Brun-/sortskimmel m/u flekker - Brun m/u hvit brystskimmel - Lys skimmel

Pelslengde:

2 til 4 cm

Pels:

Hardt, stritt og tykt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye