Beskrivelser og opplevelser med Alano

Beskrivelse av Alano

Alano, også kjent som Spansk Alano eller Alano Español, er en stor og kraftig hunderase som har en lang historie som jakthund og kamphund. Rasen stammer opprinnelig fra Spania og har vært brukt til jakt på store dyr som villsvin og bjørn.

Alano er en muskuløs og robust hund med en rektangulær kroppsform. Rasen har et bredt hode med en bred snute og sterke kjever. Øynene er små og mørke, og ørene er hengende og trekantede. Halen er kort og tykk, og beina er kraftige og velproporsjonerte.

Pelsen til Alano er kort og tett, og kommer i forskjellige farger som svart, brindle og fawn. Rasen krever minimalt med pelsstell, men bør børstes jevnlig for å fjerne løs pels.

Alano er en intelligent og lojal hund som er svært beskyttende overfor sin familie og sitt territorium. Rasen krever en erfaren eier som kan gi den en klar og konsekvent ledelse, samt tilstrekkelig med trening og sosialisering. Alano er en aktiv hund som trenger regelmessig mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter for å holde seg sunn og lykkelig.

Sammenfattende kan man si at Alano er en stor og kraftig hunderase med en imponerende historie som jakthund og kamphund. Rasen krever en erfaren eier som kan gi den den ledelsen, trening og sosialisering den trenger for å være en lykkelig og veltilpasset hund.

Bilder av Alano

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Alano, nr 5068. Bilde av Alano, nr 5080. Bilde av Alano, nr 4551. Bilde av Alano, nr 5082. Bilde av Alano, nr 5079. Bilde av Alano, nr 4552. Bilde av Alano, nr 4555. Bilde av Alano, nr 5073. Bilde av Alano, nr 5077. Bilde av Alano, nr 5076. Bilde av Alano, nr 5078. Bilde av Alano, nr 4558. Bilde av Alano, nr 5067. Bilde av Alano, nr 5081. Bilde av Alano, nr 4557. Bilde av Alano, nr 4550. Bilde av Alano, nr 4554. Bilde av Alano, nr 5084. Bilde av Alano, nr 5071. Bilde av Alano, nr 4556. Bilde av Alano, nr 5066. Bilde av Alano, nr 5069. Bilde av Alano, nr 5070. Bilde av Alano, nr 5075. Bilde av Alano, nr 5072. Bilde av Alano, nr 4553. Bilde av Alano, nr 5074.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alano, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alano kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Alano:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 35-40
Tispe: 35-40

Høyde (cm):

Hann: 58-63
Tispe: 55-60

Farge(r):

Brun med hvite områder

Pelslengde:

Kort

Pels:

glatthåret med grove, stive og blanke dekkhår

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er m...