Beskrivelser og opplevelser med Rafeiro Do Alentejo

Beskrivelse av Rafeiro Do Alentejo

Rafeiro Do Alentejo er en stor og robust hunderase som har opprinnelse i Portugal. Rasen har lenge vært brukt som en vakthund og beskytter av husdyr på gårder og i landsbyer i regionen Alentejo.

Rafeiro Do Alentejo har en muskuløs kropp med et kraftig hode og en bred snute. Ørene er hengende og ansiktet har ofte et uttrykk av rolig selvsikkerhet. Pelsen er kort og tett, og kan ha forskjellige farger, inkludert brun, gul og sort.

Som en hunderase er Rafeiro Do Alentejo lojal, modig og uavhengig. De er kjent for å være gode beskyttere av familien sin og deres territorium. Rasen har også en sterk jaktinstinkt, og det er viktig å gi dem tilstrekkelig trening og sosialisering fra tidlig alder for å håndtere dette på en trygg måte.

Selv om Rafeiro Do Alentejo kan være reservert mot fremmede, er de vanligvis vennlige og hengivne mot sin familie og de som de blir kjent med. De er også kjent for å være smarte og lærevillige, men det er viktig å huske på at de kan være sta og trenger konsekvent og positiv trening.

Samlet sett er Rafeiro Do Alentejo en hunderase som er ideell for de som trenger en beskyttende og lojal følgesvenn med sterke vokterinstinkter. De er også gode selskapshunder for de som kan gi dem riktig trening og oppmerksomhet.

Bilder av Rafeiro-Do-Alentejo

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1121. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1122. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1119. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1123. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1124. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1126. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1120. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 1125.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Rafeiro-Do-Alentejo, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Rafeiro-Do-Alentejo kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Rafeiro-Do-Alentejo:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 096

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 50-60 Kg
Tispe: 45-55 Kg

Høyde (cm):

Hann: 66-75 cm
Tispe: 64-70 cm

Farge(r):

Hvitbeige

Pelslengde:

Korthåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel