Beskrivelser og opplevelser med Russisk Sort Terrier

Beskrivelse av Russisk Sort Terrier

Russisk Sort Terrier er en stor og robust hunderase som opprinnelig ble avlet i Sovjetunionen for militære formål på 1940-tallet. Den er kjent for sin kraftfulle kropp og høye intelligens, og er ofte brukt som vakthund og tjenestehund.

Rasen kan veie opp til 60 kg og ha en høyde på opp til 75 cm ved skulderen. Den har en massiv hodeform med et bredt kranium og en bred snute. Øynene er små og mørke, mens ørene er trekantede og henger ned langs hodet. Pelsen er tett og sort, med en hard og stri overflate som beskytter hunden mot vær og vind.

Russisk Sort Terrier er en lojal og modig hund, som er veldig beskyttende ovenfor sin familie. Den krever derfor en erfaren eier som kan gi den riktig trening og sosialisering. Rasen er svært intelligent og lærevillig, og trives med å bli utfordret mentalt og fysisk.

Som en stor hunderase har Russisk Sort Terrier også visse helseutfordringer, som hoftedysplasi og øyeproblemer. Det er derfor viktig å velge en ansvarlig oppdretter og sørge for regelmessig helsekontroll og mosjon for hunden.

Bilder av Russisk-Sort-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4112. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4120. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8630. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4117. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4116. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4119. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8638. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8634. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8631. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8639. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8633. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4124. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4122. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8640. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8636. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4111. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8632. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8635. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4121. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4115. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 8637.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Russisk-Sort-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Russisk-Sort-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Russisk-Sort-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 327

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 50-60kg
Tispe: 45-50kg

Høyde (cm):

Hann: 72-78cm
Tispe: 68-72cm

Farge(r):

Svart,Gråsvart

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Stri, gard, tett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel