Beskrivelser og opplevelser med Sentralasiatisk Ovtcharka

Beskrivelse av Sentralasiatisk Ovtcharka

Den sentralasiatiske ovtcharka er en stor og kraftig hunderase med opprinnelse fra Sentral-Asia. Rasen er også kjent som den sentralasiatiske gjeterhunden eller bare ovtcharka.

Disse hundene har en kraftig og muskuløs kropp med en bred brystkasse og en kort, tykk hale. Hodet er stort og bredt med kraftige kjever og en bred nese. Øynene er små og mørke, og ørene er vanligvis hengende.

Pelsen til den sentralasiatiske ovtcharka er tett og grov, og kommer i forskjellige farger, inkludert svart, hvit, grå, fawn og rød. De har også en karakteristisk "manke" av lengre hår rundt nakken.

Disse hundene er kjent for å være intelligente, modige og uavhengige. De har en sterk beskyttelsesinstinkt og kan være reserverte og mistenksomme overfor fremmede. De trenger tidlig sosialisering og opplæring for å bli godt tilpasset familie- og samfunnslivet.

Den sentralasiatiske ovtcharka er en gjeterhundras som har blitt brukt til å beskytte flokker av sauer og geiter. De kan også være utmerkede vakthunder for hjemmet og familien. På grunn av sin størrelse og styrke er det viktig å gi dem tilstrekkelig mosjon og trening for å opprettholde deres fysiske og mentale helse.

Bilder av Sentralasiatisk-Ovtcharka

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Sentralasiatisk-Ovtcharka, nr 1164. Bilde av Sentralasiatisk-Ovtcharka, nr 1165. Bilde av Sentralasiatisk-Ovtcharka, nr 1168. Bilde av Sentralasiatisk-Ovtcharka, nr 1167. Bilde av Sentralasiatisk-Ovtcharka, nr 1163.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Sentralasiatisk-Ovtcharka, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Sentralasiatisk-Ovtcharka kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Sentralasiatisk-Ovtcharka:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 335

Størrelse:

Gigantstor

Vekt (kg):

Hann: 40-70 kg
Tispe: 40-70 kg

Høyde (cm):

Hann: Minst 65 cm
Tispe: Minst 60 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Langhåret eller korthåret

Pels:

Rett, grov

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye