Beskrivelser og opplevelser med Amerikansk Crested Sand Terrier

Beskrivelse av Amerikansk Crested Sand Terrier

Amerikansk Crested Sand Terrier er en relativt ny hunderase som har blitt avlet frem ved å krysse forskjellige terrierrasene. Rasen har fått navnet sitt fra dens opprinnelse i USA og dens karakteristiske behåring på toppen av hodet og halen, som ligner på en hanekam.

Disse hundene er generelt sett små til mellomstore, og veier vanligvis mellom 4-7 kg. De har en slank og muskuløs kroppsbygning, med lange ben og en kort, tett pels som kan være hvit, svart, brun eller grå. Det som gjør denne rasen spesiell er imidlertid den lange, bustete pelsen på toppen av hodet og halen, som kan være i en annen farge enn resten av kroppen.

Amerikansk Crested Sand Terrier er kjent for å være livlige og aktive hunder som trives med å være med eierne sine. De er også intelligente og lettlærte, og kan trenes opp til å bli gode selskapshunder og agilityhunder. Rasen krever imidlertid en god del mosjon og aktivitet for å trives, og bør derfor ikke anskaffes av personer som ikke har mulighet til å gi dem den nødvendige treningen og stimuleringen.

Samtidig er disse hundene også kjent for å være sosiale og kjærlige mot både mennesker og andre dyr, og kan derfor være gode familiehunder. De kan imidlertid være litt reserverte og forsiktige rundt fremmede, og krever derfor en god del sosialisering og trening fra valpestadiet av.

Alt i alt er Amerikansk Crested Sand Terrier en unik og interessant hunderase med en utpreget personlighet og et stort potensiale som selskapshund og agilityhund, forutsatt at den får den nødvendige treningen og omsorgen den trenger.

Bilder av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 5140. Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 5142. Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 4699. Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 5141. Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 4700. Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 5139.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk-Crested-Sand-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk-Crested-Sand-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Amerikansk-Crested-Sand-Terrier:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 10-18kg
Tispe: 10-18kg

Høyde (cm):

Hann: 39-60cm
Tispe: 38-51cm

Farge(r):

Bronse,elefant-grå, grå-svart, blek sand,spraglete

Pelslengde:

Kort, dusker eller hårløs

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Lite

Aktivitet:

Lite