Beskrivelser og opplevelser med Kretahund

Beskrivelse av Kretahund

Kretahunden, også kjent som Kritikos Lagonikos, er en hunderase som har sin opprinnelse på den greske øya Kreta. Denne rasen har vært kjent på øya i over 4 000 år og ble brukt som jakthund på hare og annet småvilt.

Kretahunden er en mellomstor hund med en gjennomsnittlig vekt på 16-20 kg og en skulderhøyde på 45-55 cm. Den har en kort, tett pels som kan være hvit, fawn eller en kombinasjon av disse fargene. Pelsen er lettstelt og trenger ikke mye stell.

Rasen er kjent for å være veldig lojal og beskyttende overfor sin eier og familie. Den er også intelligent og lærevillig, men kan være sta til tider. Kretahunden er aktiv og trenger daglig mosjon og mental stimulering.

På grunn av sin jaktinstinkt kan Kretahunden være aggressiv mot mindre dyr som katter og smågnagere, så det er viktig å trene og sosialisere den godt fra valpestadiet.

Alt i alt er Kretahunden en flott hunderase for aktive mennesker som ønsker en lojal og beskyttende følgesvenn.

Bilder av Kretahund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Kretahund, nr 4839. Bilde av Kretahund, nr 4832. Bilde av Kretahund, nr 4829. Bilde av Kretahund, nr 4831. Bilde av Kretahund, nr 4846. Bilde av Kretahund, nr 4841. Bilde av Kretahund, nr 4830. Bilde av Kretahund, nr 4828. Bilde av Kretahund, nr 4835. Bilde av Kretahund, nr 4834. Bilde av Kretahund, nr 4827. Bilde av Kretahund, nr 4836. Bilde av Kretahund, nr 4840. Bilde av Kretahund, nr 4837. Bilde av Kretahund, nr 4833. Bilde av Kretahund, nr 4838.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kretahund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kretahund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Kretahund:

Vekt (kg):

Hann: 15-50kg
Tispe: 15-50kg

Høyde (cm):

Hann: 52-60cm
Tispe: 50-58cm

Farge(r):

Flere, se beskrivelse

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe av ...
Podencoer
...podencoer er en gruppe spisshunder som regnes som primitive og trolig er nært beslektet med mynder. slike hun...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og a...