Beskrivelser og opplevelser med Australsk Bandog

Beskrivelse av Australsk Bandog

Australsk Bandog er en hunderase som oppsto i Australia på 1990-tallet ved å krysse to andre raser, nemlig Bandog og Bullmastiff. Rasen ble avlet for å være en allsidig og robust hund som kunne brukes til ulike formål, som vakthund, jakthund og familiehund.

Australsk Bandog er en stor og muskuløs hund med en gjennomsnittlig høyde på 60-70 cm og en vekt på 40-60 kg. Pelsen er kort og glatt, og kommer i forskjellige farger som brindle, svart og fawn.

Som en vakthund er Australsk Bandog kjent for å være svært lojal og beskyttende overfor sin eier og familiemedlemmer. De kan være ganske aggressive mot fremmede og krever derfor en erfaren eier som kan håndtere dem på riktig måte.

Australsk Bandog krever mye mosjon og trening for å holde seg sunne og glade. De kan være ganske aktive og energiske, så daglig mosjon og lek er viktig. De krever også mentale utfordringer, som trening og oppgaver, for å hindre at de blir kjedelige eller ødeleggende.

Til tross for at Australsk Bandog kan være en utfordrende hunderase å eie, er de lojale og hengivne dersom de får riktig opplæring og oppmerksomhet. De kan være flotte følgesvenner for de rette eierne.

Bilder av Australsk-Bandog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Australsk-Bandog, nr 6781. Bilde av Australsk-Bandog, nr 6780. Bilde av Australsk-Bandog, nr 6778. Bilde av Australsk-Bandog, nr 6776. Bilde av Australsk-Bandog, nr 6777. Bilde av Australsk-Bandog, nr 6779.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Australsk-Bandog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Australsk-Bandog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Australsk-Bandog:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40 kg -oppover
Tispe: 35 kg -oppover

Høyde (cm):

Hann: ca.66 cm
Tispe: ca.66 cm

Farge(r):

Sort, blå, fawn, rød og brindle.Kan ha små hvite tegninger på brystet

Pelslengde:

Kort

Pels:

Myk og flat

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel