Beskrivelser og opplevelser med Hellenikos Poimenikos

Beskrivelse av Hellenikos Poimenikos

Hellenikos Poimenikos er en gammel gresk hunderase som opprinnelig ble avlet for å beskytte flokker av sauer og geiter. Rasen er kjent for å være intelligent, lojal og svært dedikert til sin oppgave som beskytter av flokken.

Hellenikos Poimenikos har en kraftig og muskuløs kropp med en bred brystkasse og en kort, tykk pels som er vanligvis svart eller grå. Rasen har også karakteristiske trekantede ører og en hale som er vanligvis kupert.

Disse hundene er kjent for å være svært selvstendige og modige, men kan også være reservert og mistroisk overfor fremmede. De krever en erfaren og konsekvent eier som kan gi dem riktig trening og sosialisering.

Hellenikos Poimenikos er en aktiv rase som trenger mye mosjon og mentale utfordringer for å trives. De er også kjent for å være relativt sunne og robuste hunder med en forventet levetid på opptil 14 år.

Bilder av Hellenikos-Poimenikos

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7220. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7226. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7231. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7219. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7227. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7223. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7229. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7217. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7230. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7225. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7222. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7228. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7224. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7218. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 7221.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hellenikos-Poimenikos, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hellenikos-Poimenikos kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Hellenikos-Poimenikos:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 38-50 kg
Tispe: 32-42 kg

Høyde (cm):

Hann: 65-75 cm
Tispe: 60-68 cm

Farge(r):

Sort, grå-brun og hvit

Pelslengde:

Halvlangt til langt

Pels:

Tett dobbel pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv