Beskrivelser og opplevelser med Himalayisk gjeterhund

Beskrivelse av Himalayisk gjeterhund

Himalayisk gjeterhund er en stor og imponerende rase av hunder som opprinnelig kommer fra Himalaya-fjellene i Nepal, Tibet og India. Disse hundene er også kjent som "Tibetansk Mastiff" og "Do-khyi" på grunn av deres historiske rolle som voktere av klostre og hjem i Tibet.

Himalayisk gjeterhund har en massiv kropp, med en bred brystkasse og sterke ben. Pelsen er tykk og rikelig, med en myk og ullaktig underpels som beskytter mot kulde og en tøffere overpels som beskytter mot vær og vind. Fargene kan variere fra sort, brun, gull, rød og hvit, og noen ganger har de mørke masker rundt øynene.

Personligheten til Himalayisk gjeterhund er kjent for å være lojal, modig og beskyttende. De er naturlige voktere og vil beskytte sine eiere og deres hjem med alt de har. På grunn av deres instinktive vaktbikkjeatferd, krever de tidlig sosialisering og trening for å sikre at de kan skille mellom en trussel og en ikke-trussel.

Disse hundene er kjent for å være gode med familier og barn, men på grunn av deres størrelse og beskyttende instinkter, bør de alltid overvåkes rundt små barn. Himalayisk gjeterhund har også en tendens til å være territorielle og kan kreve mye plass og trening for å sikre at de ikke blir aggressive mot andre hunder eller mennesker.

Alt i alt er Himalayisk gjeterhund en imponerende rase av hunder med en unik personlighet og en lang historie som voktere og beskyttere. De krever mye tid og trening, men med riktig oppmerksomhet og omsorg kan de være lojale og kjærlige følgesvenner i mange år.

Bilder av Himalayisk-gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Himalayisk-gjeterhund, nr 7234. Bilde av Himalayisk-gjeterhund, nr 7236. Bilde av Himalayisk-gjeterhund, nr 7237. Bilde av Himalayisk-gjeterhund, nr 7238.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Himalayisk-gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Himalayisk-gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Himalayisk-gjeterhund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 23-41 kg
Tispe: 23-41 kg

Høyde (cm):

Hann: 51-66 cm
Tispe: 51-66 cm

Farge(r):

Svart til lys brun,mange fargevariasjoner, sjelden hvit. Ofte hvit flekk på bryst

Pels:

Tett dobbel pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye