Beskrivelser og opplevelser med Markiesje

Beskrivelse av Markiesje

Markiesje er en mellomstor hunderase som kommer opprinnelig fra Nederland. Den regnes som en av de eldste nederlandske hunderasene, og har vært populær som selskapshund i flere hundre år. Markiesje er en elegant og smidig hund med en fyldig og glansfull pels som kan være sort eller brunt.

Rasen er kjent for sin intelligens og er lett å trene. Markiesje er en livlig og aktiv hund som trives godt med fysisk aktivitet og mentale utfordringer. De er glade i å leke og utforske, og liker å være i nærheten av sin familie. Markiesje er også kjent for å være en lojal og hengiven hund som er flink til å tilpasse seg ulike livssituasjoner.

Som selskapshund trives Markiesje best i et hjem hvor de får mye oppmerksomhet og sosialisering. De er glade i å være rundt mennesker og andre dyr, og vil gjerne være en del av familien. Markiesje har også en tendens til å være vaktfulle og kan bjeffe for å varsle om inntrengere.

I tillegg til å være en flott selskapshund, har Markiesje også vært brukt som jakthund. Rasen har god luktesans og kan hjelpe til med å finne småvilt som fugl og kanin. På grunn av sin smidighet og hurtighet har de også vært brukt til å drive vilt opp i trær for jakt på ekorn og vaskebjørn.

Markiesje er en sjelden hunderase, og det kan være vanskelig å finne en oppdretter. Men for de som ønsker en lojal og aktiv selskapshund med en rik historie, kan Markiesje være et flott valg.

Bilder av Markiesje

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Markiesje, nr 7506. Bilde av Markiesje, nr 7502. Bilde av Markiesje, nr 7507. Bilde av Markiesje, nr 7505. Bilde av Markiesje, nr 7504. Bilde av Markiesje, nr 7500. Bilde av Markiesje, nr 7501. Bilde av Markiesje, nr 7503. Bilde av Markiesje, nr 7499.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Markiesje, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Markiesje kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Markiesje:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: ca.10 kg
Tispe: ca.10 kg

Høyde (cm):

Hann: 34-39 cm
Tispe: 32-37 cm

Farge(r):

Svart, noen ganger med hvite tegninger,

Pelslengde:

Langt

Pels:

Silkeaktig

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel