Standal Hunde og Kattehotell

Standal Hunde og Kattehotell

Søk etter andre som driver med hundetrening

 Send melding til Standal Hunde og Kattehotell

Pensjonatet ligger i driftsbygningen på Ødegaarden, Ødegaardveien 60, på Fagerstrand, Nesodden. Her er det godkjent for 41 katter, i tillegg til isolatet. Lokalet ble bygd i 1988 og utgjøres av 90 kvadratmeter pensjonat, 40 kvadratmeter kjøkken og servicerom, samt 50 kvm veterinærklinikk.

Pensjonatrommene har fliser på gulv og vegger, og har termostatstyrte varmekabler i gulv. Hvert “bur” er 1 kvm. i grunnareal og 2 m høyt. Størrelsen på “buret” er slik at en person kan stå fritt inne i det, og det tilsvarer et rom på 2000 liter. Det er også en hylle samt dokasse og matskåler i hvert bur

Den store plassen i hvert enkelt bur og i lokalitetene samlet gjør at det ikke trengs noe støyende ventilasjonssystem i form av vifter. Rommeligheten i forhold til antall katter er slik avpasset at normal ventilasjon gjennom ventiler ved vinduene, sammen med gode hygieniske rutiner, sikrer et luktfritt og behagelig inneklima.

Veggene i burene består av dels PCB-dekket netting, dels av polykarbonatplater. Platene slipper lys gjennom, men er ikke like gjennomskinnelige som glass. Kattene har da delvis synskontakt med andre katter, men er beskyttet mot direkte berøring. De beholder da sitt revir i en tilstrekkelig grad. De får da den nødvendige trygghetsfølelsen, samtidig som opplegget forebygger smitteoverføring . Av samme grunner har man aldri heller vurdert bruk av utebur.