Amerikansk bully

Amerikansk bully

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Amerikansk bully.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den Amerikanske bully-en gir et inntrykk av stor styrke for størrelsen sin. Dette er en førsteklasses vakthund med en muskuløs kropp og kompakt hode.

Amerikansk XL Bully er en hunderase som har oppstått som en avart av American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, American Bulldog, og andre relaterte raser. Denne rasen er kjent for sin imponerende størrelse, muskuløse kroppsbygning, og en utpreget atletisk utseende. Her er en detaljert beskrivelse av Amerikansk XL Bully:

Utseende:
Amerikansk XL Bully er en stor og kraftig hunderase med en bred og muskuløs kropp. De har en kort til middels lang pels som vanligvis er tett og glatt. Pelsen kan komme i en rekke farger og fargekombinasjoner, inkludert solid, flekkete, eller mønstrete. Hodet er stort og bredt med kraftige kjever og markerte kinnmuskler. Øynene er runde til ovale, og ørene kan variere fra å være naturlige eller kuppelformede, avhengig av individet.

Størrelse:
Som navnet antyder, er Amerikansk XL Bully en stor hunderase. Hannhunder veier vanligvis mellom 75 til 100 kilo eller mer, mens tisper veier rundt 60 til 85 kilo. De er også høyreiste, med hannhunder som kan måle mellom 58 og 76 cm i skulderhøyde, mens tisper er litt mindre.

Personlighet:
Amerikansk XL Bully er kjent for sin lojale og kjærlige natur. De er sterkt knyttet til sine familier og fungerer godt som følgesvenner og familiehunder. Til tross for sitt imponerende utseende, er de ofte vennlige og gode med barn, selv om tidlig sosialisering og riktig trening er nødvendig for å opprettholde en balansert oppførsel. De er også beskyttende og kan være gode vakthunder.

Trening og aktivitetsnivå:
Amerikansk XL Bully er en aktiv rase som krever regelmessig mosjon for å holde seg sunne og glade. Daglige turer, leketid og andre former for fysisk aktivitet er viktige for å forhindre kjedsomhet og overvekt. De kan også nyte utfordrende mentale aktiviteter, som gåter og lydighetstrening. Det er viktig å trene dem tidlig og konsekvent for å utvikle gode oppførselsvaner.

Helse:
Som med mange store raser, er Amerikansk XL Bully utsatt for visse helseproblemer. Dette kan inkludere hofteleddsdysplasi, albueleddsdysplasi, hjerteproblemer og hudproblemer. Potensielle eiere bør kjøpe fra ansvarlige oppdrettere som tester foreldredyrene for vanlige genetiske lidelser.

Levetid:
Gjennomsnittlig levetid for Amerikansk XL Bully er vanligvis mellom 10 og 12 år, men med riktig omsorg kan de leve enda lengre.

Oppsummering:
Amerikansk XL Bully er en imponerende hunderase med en sterk og muskuløs kroppsbygning. Deres kjærlige natur og beskyttende instinkter gjør dem til gode følgesvenner og familiehunder når de får riktig trening, sosialisering og omsorg. Potensielle eiere bør være forberedt på å investere tid og krefter i å oppdra og trene denne rasen for å sikre at de blir veltilpassede og sunne familiemedlemmer.

Hunderasen er forbudt i Norge!
I 2023 ble hunderasen også forbudt i Storbritannia.

Historikk for Amerikansk bully

Amerikansk XL Bully er en relativt ny hunderase som har utviklet seg som en variant av American Bully, som i seg selv er en avart av American Pit Bull Terrier og American Staffordshire Terrier. Rasen har sin opprinnelse i USA og har en kort, men interessant historie.

Historien til Amerikansk XL Bully kan spores tilbake til 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet. På den tiden begynte enkelte hundeentusiaster å eksperimentere med å krysse American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier og andre relaterte raser for å lage en hund som hadde en bredere og mer muskuløs kroppsbygning, samt et vennligere temperament. Målet var å skape en rase som kunne beholde de positive egenskapene til pit bull-terrierne, samtidig som de eliminerte den uønskede aggressive adferden som noen ganger ble assosiert med dem.

Som et resultat av disse eksperimentene oppsto American Bully-rasen, og den ble gradvis mer populær blant hundeeiere som ønsket en solid og vennlig følgesvenn. Over tid har American Bully blitt delt inn i ulike variasjoner basert på størrelse, hvorav Amerikansk XL Bully er en av dem. Navnet "XL" refererer til rasens imponerende størrelse, som skiller den fra mindre varianter av American Bully.

Amerikansk XL Bully har blitt avlet for å være en kjærlig og lojal familiehund, og den er kjent for å være svært beskyttende overfor sin familie. Det er viktig å merke seg at selv om rasen kan se imponerende ut, bør den være vennlig og veltilpasset gjennom riktig sosialisering og trening. Rasen har også funnet sin plass som selskapsdyr og kjæledyr i mange hjem rundt om i verden.

Som med alle hunderaser, er det viktig å kjøpe fra ansvarlige oppdrettere som fokuserer på hundenes helse og velvære. Amerikansk XL Bully er fortsatt en kontroversiell rase på grunn av sin likhet med pit bull-terrierne, så potensielle eiere bør sjekke lokale lover og reguleringer som kan påvirke eierskapet av denne rasen i deres område.


American Bully Kennel Club ble opprettet for å ivareta denne rasen.

Mer om Amerikansk bully:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 75-100kg
Tispe: 60-85kg

Høyde (cm):

Hann: 58-76cm
Tispe: 53-72cm

Farge(r):

Alle farger og mønstre er tillatt

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tettliggende, stiv og glansfull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Stor

Bilder av Amerikansk bully

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk bully, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk bully kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.