Korthals Griffon Pointer

Korthals Griffon Pointer

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Korthals Griffon Pointer.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Korthals Griffon Pointer, også kjent som Griffon Korthals eller bare Korthals, er en anerkjent hunderase med opprinnelse i Nederland. Denne allsidige jakthunden er kjent for sin robuste konstitusjon, intelligens, og fremragende evner som en apporterende fuglehund. Korthals Griffon Pointer er en populær rase både blant profesjonelle jegere og som en kjærlig familiehund.

Rasen anses for å være nederlandsk i aner, på grunn av nasjonaliteten til rasegrunnleggeren, Eduard Karel Korthals, men det kan også argumenteres for at rasen stammer fra Frankrike.

Utseendemessig er Korthals Griffon Pointer en middels stor hund med en velproporsjonert kroppsbygning. Den har en muskuløs og kompakt struktur som gir den styrke og utholdenhet i terreng. Rasens karakteristiske kjennetegn er dens ru pels, som er tett og hard, og den kan variere i lengde fra kort til middels lang. Pelsen kommer i forskjellige farger, inkludert brunt, stående brunt og hvitt, og stående hvitt og oransje.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til Korthals Griffon Pointer er dens intelligens og arbeidsvilje. Denne rasen er høyt verdsatt for sin evne til å samarbeide tett med jegeren og for sin naturlige jaktinstinkt. Korthals Griffon Pointer er kjent for å være en dyktig apporterende fuglehund, som er i stand til å finne og hente nedlagte fugler både til lands og til vanns. Den har en fremragende luktesans og utmerket styrke og utholdenhet som gjør den i stand til å takle krevende jaktforhold.

Personlighetsmessig er Korthals Griffon Pointer kjent for å være en svært hengiven og lojal hund. Den har et vennlig og kjærlig vesen, og den er ofte en flott følgesvenn for både enkeltpersoner og familier. Rasen er vanligvis svært tilpasningsdyktig og trives godt i forskjellige miljøer, enten det er i et aktivt landlig hjem eller en roligere byleilighet. Imidlertid er det viktig å merke seg at Korthals Griffon Pointer er en energisk rase som krever tilstrekkelig med fysisk og mental stimulering for å trives og være lykkelig.

Som alle hunderaser krever Korthals Griffon Pointer regelmessig mosjon og trening for å holde seg sunn og tilfredsstilt. Lek, turer og annen fysisk aktivitet er avgjørende for å oppfylle rasens behov. I tillegg er sosialisering og grunnleggende lydighetstrening viktig for å opprettholde en velfungerende og godt oppdragen Korthals Griffon Pointer.

Alt i alt er Korthals Griffon Pointer en fantastisk rase for de som er aktive og har en lidenskap for jakt. Den kombinerer intelligens, styrke, og en kjærlig personlighet, noe som gjør den til en flott følgesvenn både i og utenfor jaktområdet. Hvis du er ute etter en allsidig jakthund med en trofast og hengiven natur, kan Korthals Griffon Pointer være det perfekte valget for deg.

Historikk for Korthals Griffon Pointer

Korthals Griffon Pointer, også kjent som Wirehaired Pointing Griffon, er en hunderase med en rik historie som går tilbake til begynnelsen av 1800-tallet. Rasen ble utviklet av den nederlandske oppdretteren Eduard Karel Korthals, og den kombinerer egenskapene til flere forskjellige jakthunder for å skape en allsidig fuglehund.

Historien til Korthals Griffon Pointer begynner med Eduard Korthals, som var en lidenskapelig jeger og hundeelsker. Han ønsket å avle frem en hund som var i stand til å jakte både på land og i vann, og som hadde en robust og værbestandig pels. Han startet sitt avlsprogram på midten av 1800-tallet og brukte flere forskjellige raser som grunnlag for å utvikle den ideelle jakthunden.

Korthals Griffon Pointers stamtavle inkluderer ulike hunderaser som griffoner, spaniels og pointers. Eduard Korthals krysset disse rasene grundig for å oppnå ønskede egenskaper som en allsidig jakthund. Rasen fikk snart anerkjennelse for sin utmerkede luktesans, utholdenhet, svømmeferdigheter og evne til å arbeide i ulike terreng og værforhold.

Rasen ble først introdusert for offentligheten på jaktutstillinger i Europa tidlig på 1870-tallet. Korthals Griffon Pointer fikk raskt popularitet blant jegere og oppdrettere på grunn av sin allsidighet og evne til å jakte på både fugler og pattedyr. I 1887 ble rasestandarden offisielt etablert, og oppdrettere begynte å arbeide for å bevare og forbedre rasen.

Korthals Griffon Pointer ble også introdusert i Nord-Amerika på slutten av 1800-tallet. Rasen ble godt mottatt der og fortsatte å vokse i popularitet. Den ble anerkjent av American Kennel Club (AKC) i 1887, og oppdrettere i Nord-Amerika begynte å avle hunder i tråd med den offisielle rasestandarden.

I dag er Korthals Griffon Pointer anerkjent som en utmerket jakthund og en kjærlig familiehund. Rasen er kjent for sin intelligens, arbeidsvilje og vennlige natur. Den er fortsatt populær blant jegere på grunn av sine overlegne jaktegenskaper, men den blir også verdsatt som en lojal og hengiven følgesvenn.

Oppdrettere og hundeeiere fortsetter å arbeide for å bevare og forbedre rasen. Korthals Griffon Pointer er fortsatt relativt sjelden sammenlignet med noen andre jakthundraser, men dens unike egenskaper og allsidighet fortsetter å tiltrekke seg hundeentusiaster over hele verden.

Mer om Korthals Griffon Pointer:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 107

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 23 - 27 kg
Tispe: 23 - 27 kg

Høyde (cm):

Hann: 55 - 60 cm
Tispe: 50 - 55 cm

Farge(r):

Leverbrun, Grå og Brun, Hvit-oransje, Grå & Tan, Brun og hvit, Kastanje

Pelsstell:

Trenger moderat med pelsstell

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Trenger mye mosjon

Bilder av Korthals Griffon Pointer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Korthals Griffon Pointer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Korthals Griffon Pointer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.