Fransk Trefarget Støver
Sammenlikne med:   

Fransk Trefarget Støver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Fransk Trefarget Støver:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 219
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Fransk støver, francais
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: ca 30kg
Tispe: ca 30kg
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R):
PELSLENGDE: Kort
PELS: kort, tilleggende og tykk
PELSSTELL: En del
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Fransk Trefarget Støver
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Fransk støver (fr. chien français) sies å nedstamme fra urgamle franske hunderaser og finnes i tre varieteter, nemlig i fargene hvit og gul (francais blanc et orange), hvit og sort (francais blanc et noir) og trefarget hvit, fawn og sort (francais tricolore). Rasen, som er en utpreget jakthund på småvilt, ble skapt gjennom kryssavl med flere andre raser rundt midten av 1900-tallet.
Fransk støver er en litt langstrakt og kraftig hund med en langstrakt kraftig nakke. Rygglinjen er ganske rett. Brystkassen er dypere enn bred og buken lett opptrukket. Lendepartiet er muskuløst og beina kraftige. Halen er bred ved roten og lang. Hodet er forholdsvis stort, med noe hvelvet og med markert stopp (tydeligst hos trefarget og hvit og gul). Neseryggen er litt konveks. Ørene er store og hengende og bør kontrolleres regelmessig.

Pelsen er kort og tett tilliggende, og ganske tykk. Fransk trefarget støver har en noe finere pelsstruktur enn de andre. Fransk hvit og sort og trefarget støver skal ha sort mantel over ryggen. Pelsstellet er enkelt, men den trenger å bli børstet regelmessig.

Fransk støver er en utpreget og svært utholdende drivende jakthund på småvilt, og da spesielt rådyr og hjort. Det sies at den kan drive byttet i timevis. Som sådan har rasen en spesielt godt utviklet luktesans og en meget klangfull røst, noe som gjør det lett for jegeren å følge drivet. Som sådan har rasen også en rekke gode brukshundegenskaper, f.eks. som sporhund.

Fransk støver er en typisk kennelhund. Den trenger en bestemt og tydelig lederskikkelse, rikelig med mosjon og godt om plass. Rasen egner seg først og fremst for aktive friluftsfolk (jegere), som liker å ferdes på lange turer i skog og mark nesten daglig. Rasen er ingen typisk familiehund.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!