Engelsk Toy Terrier
Sammenlikne med:   

Engelsk Toy Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Engelsk Toy Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 013
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 4: Toy terriere
ANDRE NAVN: English Toy Terrier, Toy Terrier, black and tan toy terrier
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 2,7-3,6 kg
Tispe: 2,7-3,6 kg
HØYDE: Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm
FARGE(R): ibenholt, dyp varm kastanje
PELSLENGDE: kort
PELS: tykk,tett skinnende
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Lite
 

Treff i DogLex

Engelsk Toy Terrier
 

Engelsk toy terrier, som også kalles black and tan toy terrier og Manchester toy terrier (det siste ikke det samme som toy Manchester terrier), er en liten terrier som opprinnelig stammer fra Storbritannia, der den blant annet har vært benyttet til bekjempelse av rotter.
Engelsk toy terrier er en velbalansert, elegant og kompakt liten hund, med glatte og tørre linjer. Hodet er langt, smalt, kileformet uten fremtredende kinnmuskulatur. Skallen er flat. Ørene er ansatt høyt på bakhodet og står forholdsvis tett og er tilspisset. De bæres opprettstående fra hunden er omkring 9 måneder gammel. Halsen er lang, elegant og lett buet (uten løshud). Kroppen er kompakt og harmonisk bygget, brystet smalt og dypt med godt buede ribben, lendet godt hvelvet.

Pelsen er kort, tykk, tett og skinnende i fargen sort (ibenholt) og tan (dyp, varm kastanje).

Idealhøyden er 25-30 centimeter og idealvekten 2,7-3,6 kilogram. De fleste individer er i dag større enn standarden og også kraftigere bygget enn hva denne tilsier. Noen hunder blir opp mot 40 cm høye og 7-8 kg tunge, men dette ikke er ønskelig.

Engelsk toy terrier ble opprinnelig brukt som selskapshund og brukshund, helst til å bekjempe skadedyr som mus og rotter. I dag er den først og fremst en gøyal familiehund og en sjelden utstillingshund.

Engelsk toy terrier er en livlig, energisk og pågående terrier som passer for folk som liker å mosjonere. Som terriere flest er den våken og vaktsom ovenfor fremmede. Pelsen trenger normalt stell.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!