Eurasier
Sammenlikne med:   

Eurasier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Eurasier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 291
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 5: Asiatiske spisshundraser og beslektede raser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Eurasian Dog
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 23-32kg
Tispe: 18-26kg
HØYDE: Hann: 52-60 cm
Tispe: 48-56 cm
FARGE(R): Alle farger og kombinasjoner
PELSLENGDE: Halvlangt
PELS: Mellomlang og svakt strittende
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Eurasier
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Eurasier er en moderne mellomstor–stor hunderase som har blitt skapt i Tyskland gjennom kryssavl mellom populære europeiske og asiatiske spisshunder.

Eurasier er en harmonisk bygget mellomstor–stor middels langhåret spisshund som finnes i mange fargevarianter.  Et særtrekk med rasen er at den kan ha blå, rosa eller rosa-blåflekket tunge.

Eurasier er en hyggelig familiehund og en spennede utstillingshund. Den er ingen brukshund og skal heller ikke ha jaktlyst. Den er imidlertid en god vakthund(varsler) og kan brukes til alt, deriblant snørekjøring. En eurasier er intelligent og krever en vennlig, men konsekvent eier.

Eurasier er en selvsikker, rolig og avbalansert hund, som er vanskelig å provosere og som regnes som meget renslig. Den er vaktsom og oppmerksom uten å skjelle alt for ofte. Den knytter sterke bånd til familien og er en god familiehund. Den skal ikke være aggressiv. Den regnes som varsom, snill og leken med barn, men er ofte reservert overfor fremmede. Den trives ikke alene, hverken inne eller ute.

Rasen krever ikke mye vedlikehold av pelsen, fordi den flotte pelsen tover lite.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!