Briard
Sammenlikne med:   

Briard


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Briard:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 113
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Herding
The Herding Group, created in 1983, is the newest AKC classification; its members were formerly members of the Working Group. All breeds share the fabulous ability to control the movement of other animals. A remarkable example is the low-set Corgi, perhaps one foot tall at the shoulders, that can drive a herd of cows many times its size to pasture by leaping and nipping at their heels. The vast majority of Herding dogs, as household pets, never cross paths with a farm animal. Nevertheless, pure instinct prompts many of these dogs to gently herd their owners, especially the children of the family. In general, these intelligent dogs make excellent companions and respond beautifully to training exercises.
ANDRE NAVN: Briard
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-40kg
Tispe: 30-40kg
HØYDE: Hann: 62-68cm
Tispe: 56-64cm
FARGE(R): Fleste ensfargede samt noen to-fargede
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: bølget, lang og tørr
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Briard
Gårdshunder
[...gårdshund er en flyktig beskrivelse av hunder som tradisjonelt ble hold på gårdsbruk som en slags kombinerte vakthunder, gjeterhunde...]
Kveghunder
[...kveghunder er brukshunder som er trent i å gjete kveg. som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebegrepet gjeterhunder, men i gjerning kan de v...]
 

Briard er en fransk fårehundrase som nedstammer fra slettehunder (chiens des plaines) som på 1800-tallet gjetet og passet på bufe i traktene rundt Paris. I hjemlandet går den også under navnene berger de Brie (gjeterhund fra Brie).

Kjent som hunden Buck i serien "våre verste år"
Den ser litt lurvete ut, men er en arbeidsom og smart franskmann. Rasen stammer tilbake til 700-tallet. Briarden er en av de to beste tingene fra Brierregionen, det andre er brieosten. Under 1.verdenskrig hjalp briarden til med å finne sårede. De ble nesten utryddet i krigen, men heldigvis overlevde de såvidt og litt etter litt kom rasen tilbake enda sterkere.
De har bølgete, fyldig pels med kort underull og lang dekkpels. De har doble ulveklør bak, det er de små klørne som sitter litt høyere opp på bakbeina. Det gjør at de kan vende raskere når de gjeter. De har også en lang hale som er formet som en krok, kalt "crochet" Den utvikles ikke før ved 6-8 måneders alderen.
For at ikke pelsen skal få tover må den børstes en gang om dagen. Denne vakre hunden krever oppmerksomhet, den er veldig smart og enkel å trene, men det er viktig at den sosialiseres fra ung alder. Den liker å ha litt tumleplass rundt seg, og vil gjerne være med på det som skjer. Denne sjarmerende rasen er en utmerket familiehund.

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!