Estlandsstøver
Sammenlikne med:   

Estlandsstøver


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Estlandsstøver:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: Estonian Hound
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 15-20kg
Tispe: 15-20kg
HØYDE: Hann: 42-52cm
Tispe: 42-52cm
FARGE(R):
PELSLENGDE: Kort
PELS: Ru og stri pels
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Estlandsstøver
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Estlandsstøveren er en glad og hyggelig hund. Den er balansert, rolig og har et godt lynne. Den er vennlig og viser sjelden tegn på aggressivitet. Rasen går godt sammen med andre hunder og vanligvis også sammen med katter. De elsker menneskelig oppmerksomhet.
Estlandsstøveren er en mellomstor hund med en sterk muskuløs kropp, sterke bein og en velutviklet muskulatur. Skinnet ligger tett og har ikke folder. Pelsen er kort, jevn, ru og skinnende med lite underull. Halen er dekket av lengre pels og kan virke tykkere enn den er. Øynen skal være mørkebrune.

Pelsen har vanligvis svart mønster som grenser mot brunt. Størrelsen på mønstrene er ubegrenset. Også svart/brunt mot røde mønstre er lov. Spissen av halen skal være hvit.

Estlandsstøveren er en glad og hyggelig hund. Den er balansert, rolig og har et godt lynne.
Den skal være vennlig og bør aldri vise tegn på aggressivitet. Man må arbeide med sosialisering av hunden og utsette den for nye ting for å hindre at den kan bli engstelig når det oppstår nye situasjoner.

Rasen går godt sammen med andre hunder og vanligvis også sammen med katter. De elsker menneskelig oppmerksomhet, men sørg for at du er 100% flokkleder.

Den har arvet egenskaper fra sine aner om ikke å jage hovdyr, noe som gjør det enkelt å lære den å jakte hare og rev.

Estlandsstøveren har en vakker stemme når den jager - en glede for jegerens øre.

Rasen trenger mye mosjon. Minst en 1,5 times tur hver dag hvor flokklederen skal markere sin ledelse ved å gå forran eller lede veien. Hunden er en energisk og arbeidende hund med stor utholdenhet. Hunden elsker turer i skogen og gjerne følge spor den plukker opp. Den kan da være vanskelig å ha under kontroll.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!