Westfalsk Dachsbracke
Sammenlikne med:   

Westfalsk Dachsbracke


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Westfalsk Dachsbracke:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 100
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Westfaelische Dachsbracke,Vestfálský jezevčíkovitý honič
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 30-38cm
Tispe: 30-38cm
FARGE(R): vanligvis tricolor (rød til gul med en svart sadel), med hvit merke
PELSLENGDE: kort
PELSSTELL: Endel
 

Treff i DogLex

Westfalsk Dachsbracke
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Westfalsk Dachsbracke er en liten, kortbeint sporhund. Rasen har sitt utspring fra Westfalen, en region i Tyskland. Dachsbracke ble brukt i Sverige for å utvikle rasen Drever.
Drivende hunder er en gruppe jakthunder som er særskilt godt utrustet for å spore vilt. De har mindre kontakt med jegeren under jakten enn støtende hunder og fuglehunder har, og kan i visse tilfeller slå ut på lange drev når de sporer eller har los. Overvær er bare viktig når hunden kan etablere synskontakt med viltet.

Drivende hunder kan også videre inndelses i flere undergrupper, blant annet som drivende hihunder og hetsende hunder. I tillegg kommer gruppene i FCI-systemet nedenfor.

Når hunden finner et interessant spor og begynner å nærme seg viltet, som gjerne ligger og trykker i nærheten, begynner den gjerne å småbjeffe (støte på fot). Kommer hunden nær nok, vil viltet ta til flukten. Dersom hunden ser viltet når dette skjer, setter den gjerne i et høyt vræl (beskrik) og renner etter. Viltet vil som regel alltid klare å komme ut av synsranden for hunden, som tar opp forfølgelsen via sine sporegenskaper, hele tiden halsende. Dette kalles å ha los, idet hunden tilkjennegir hvor den er slik at jegeren kan følge med/etter. De mest energiske hundene kan holde en slik jakt gående i flere dager.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!