Bracco Italiano
Sammenlikne med:   

Bracco Italiano


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Bracco Italiano:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 202
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: Italian Pointer
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-40 kg
Tispe: 25-35 kg
HØYDE: Hann: 58-67 cm
Tispe: 55-62 cm
FARGE(R): Hvit med oransje, ravfargede, katanjebrune flekker, hvitspettet med oransje,eller kastanje
PELSLENGDE: Kort
PELS: Tett, glansfullt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Bracco Italiano
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Bracco Italiano (eller Italian Pointer) er en sterk, robust rase som har et mildt gemytt. De er arbeidende hunder som liker å jakte, stå i stand, og å hente inn byttet. De er rolige, eier et godt temperament, er intelligente og kjærlige følgesvenner.

Generelt utseende
Den har en sterk og harmonisk oppbygning med et mektig utseende. Det foretrekkes at de har magre lemmer, godt utviklede muskler, klart definerte linjer med et markert og skulpturert hode.

Viktige proposjoner
Lengde av kroppen er det samme eller litt mindre enn høyden ryggkammen. Lengde av hodet er lik 4/10 av høyden på ryggkammen, dets bredde, målt på nivået av zygomatic buene, er mindre enn halv dets lengde. Hodeskalle og snute er av lik lengde.

Oppførsel og temperament
Tøff og tilpasset alle typer jakt. Pålitelig og utrustet med en utmerket til å evne forstå. alvorlig mine i ansiktet, tam og intelligent; føyelig, meget elegant selv under jakten, holder hodet høyt og har et nobelt uttrykk. Selv om den er født for jakt, er det ikke desto mindre en utmerket følgesvenn.

Kropp
Skuldere er sterke, godt muskulert, lang og skrående. Hunden er veldig fri og lett i bevegelsene.Farger er spikrene av hvite, gule eller brune.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!