Engelsk Springer Spaniel
Sammenlikne med:   

Engelsk Springer Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Engelsk Springer Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 125
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 2: Spaniels
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Non-Sporting
Non-sporting dogs are a diverse group. Here are sturdy animals with as different personalities and appearances as the Chow Chow, Dalmatian, French Bulldog, and Keeshond. Talk about differences in size, coat, and visage! Some, like the Schipperke and Tibetan Spaniel are uncommon sights in the average neighborhood. Others, however, like the Poodle and Lhasa Apso, have quite a large following. The breeds in the Non-Sporting Group are a varied collection in terms of size, coat, personality and overall appearance.
ANDRE NAVN: English Springer Spaniel
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 23 - 25 kg
Tispe: 16 - 20 kg
HØYDE: Hann: 46 - 51 cm
Tispe: 43 - 48 cm
FARGE(R): leverbrun og hvit, svart og hvit
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Lang og tett
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Engelsk Springer Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Middels stor, aktiv, vennlig, samarbeidsvillig, lettdressert og sosial rase. Ble opprinnelig kun brukt til å finne og få vilt på beina/vingene, men har i dag fått en rekke andre oppgaver i tillegg til det å være jakthund. En engelsk springer spaniel kan være et godt valg for den som ønsker seg en allsidig jakthund og/eller en sporty familiehund som mange i familien kan ha glede av. 

Engelsk springer spaniel er den raskeste av alle spanieltypene. Få raser er så arbeidsvillige som dem, og de er veldig målbevisste. Den er en utpreget jakthund den kan finne, apportere og jage opp viltfugl. Snuten får lett teft av fugl og den har grenseløs energi til å følge det opp.

Engelsk springer er den eldste spanielen. Den kom fra Spania til England rundt 1570. Da kunne kullene ha valper med veldig ulike størrelser. De mindre ble brukt til å jage rugde og ble kalt cocker spaniel. De større kunne finne og jage opp viltfugl og de ble springer spaniel. De ble klassifiserte som ulike raser på 1800-tallet, siden det har de gått skilte veier.

Hva den opprinnelig ble brukt til merkes på dagens springer, med sin myke munn
kunne den plukke opp fugler uten å skade dem.
De fleste springere logrer hele tiden med halen. Den har en flott dobbel pels som gjør den ufølsom for vær, vann og torner. De har en vakker lang pels på ørene, bryst bein og mage men det er øynene som fengsler mest.
Det er en hardt arbeidene hund som er meget utholdende. De er alltid entusiastiske og de jage alltid fugl men må trenes i lydighet og sosiale ferdigheter. De er utmerkede familiehunder, men skal de omgås barn må de overvåkes nøye og de må venne seg til barn som valp.

Når de gjelder trimming må man jobbe mer med en utstillingshund, den må nok hver femte til sjette måned trimmes profesjonelt.
Å trene dem er en glede, jo mer komplekse leken og oppgavene er jo gladere blir de. Sørg for at hunden har mye plass å løpe på. Den må få lette på trykket ved å få røre godt på seg. En springer spaniel tar seg gjerne til verdens ende for din skyld, og elsker hvert sekund. De er veldig glad i eieren sin. Den springer gladelig mot deg og hopper opp med labbene sine på deg. Er dere ved et basseng eller en sjø, hopper den gjerne i.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!