Flat Coated Retriever
Sammenlikne med:   

Flat Coated Retriever


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Flat Coated Retriever:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 121
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 1: Retrivere
ANDRE NAVN: Flatcoat, Flattie
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 27-36 kg
Tispe: 25-32 kg
HØYDE: Hann: 59-61,5 cm
Tispe: 56,5 -59 cm
FARGE(R): Sort, leverbrun
PELSLENGDE: Halvlang
PELS: Vannavstøtende,glatt
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Flat Coated Retriever
 

Flat coated retriever er en meget dyktig apportør på fuglejakt. Den har således alltid vært for jakthund å regne, men i dag er den mer å betrakte som populær og god bruks- og familiehund. Den skal ha svært god luktesans og er klart den hurtigste av reteriverrasene.

En flat er bygget for fart og spenning. Den er svært vakker og finnes i fargene sort eller leverbrun, men la ikke utseende være avgjørende ved valg av denne retrieveren. Som sagt, en glimrende hund som krever et høyt aktivitetsnivå og fornuftig stimulering for å kunne bli en veltilpasset og hyggelig familiehund.

Flatten har alltid vært en sunn hund, tross eksplosjonsartet vekst ble ikke rasen nevneverdig skadelidende. Dyktige og entusiastiske oppdrettere med klare oppfatninger om hva en flatcoated retriever skal være, har ivaretatt rasens sunnhet og særpreg.

En av Norges mest populære raser.

Rasestandard

Flat coated retriever er rektanglær i kroppen og minner mye om en curly coated retriever, hadde det ikke vært for forskjellen i pelstypen. Brystkassen er dyp og lendepartiet kort og bredt. Halsen er måtlig lang og skal ikke ha løs hud. Hodet er langt, skallen lang og flat. Kraftig kjeveparti. Snuten skal har samme grunnfarge som pelsen. Ørene er små og ligger tett inntil hodet. Halen er måtlig kort og bæres rett, men skal ikke bæres over rygglinjen. Pelsen er tett og fin og så slett som mulig over hele kroppen. Den er vannavstøtende. Fargen skal være sort eller leverbrun, men det fødes også gule valper - disse kan ikke bli premiert på vanlige utstillinger. Tidligere ble gule valper som oftest avlivet, men i dag er det vanligere å selge de som familiehunder.

Lynne og væremåte

Flat coated retriever er en tålig, tøff, livlig, aktiv og meget energisk hund som passer for aktive familier. Den regnes som flink med barn. Den er stort sett glad, snill, vennlig mot alle. Rasen er svært glad i vann og de fleste i rasen er som oftest dyktige svømmere. Flatten, som av mange er blitt oppfattet som en sort golden, er en svært så aktiv aktiv hund. Den har stor arbeidkapasitet, er raskere enn de fleste og ved riktig trening og stimulering vil man kunne få enormt mye ut av denne retrieveren. Dessverre har nok en del flatter havnet i feil hender fordi folk tror de kjøper en sort golden, hvorpå resultatet blir en utilpass, stresset og egentlig ganske ufyselig hund.

Annet

Pelsen trenger stell minst 2 ganger i uken, men bør ikke såpevaskes oftere enn absolutt nødvendig (av hensyn til de vannavstøtende egenskapene).

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!